Αρχική » Κυνήγι » Επικαιρότητα » Νεκρή νεαρή αρκούδα από πυροβόλο όπλο στο Δήμο Βοΐου Κοζάνης

Νεκρή νεαρή αρκούδα από πυροβόλο όπλο στο Δήμο Βοΐου Κοζάνης

Νεαρή αρκούδα σε δασική περιοχή στη Δυτική Μακεδονία
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα του iHunt στα αποτελέσματα αναζήτησης
GΠροσθέστε το iHunt στην Google

Νεκρή από πυροβόλο όπλο εντοπίστηκε νεαρή αρσενική αρκούδα ηλικίας περίπου 2,5 ετών στο χωριό Πυλωρί του Δήμου Βοΐου Κοζάνης, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ και ανακοίνωση της Περιβαλλοντικής Οργάνωσης «Καλλιστώ».

Το ζώο βρέθηκε με τρεις σφαίρες στο κεφάλι, γεγονός που δείχνει ότι πρόκειται για περιστατικό παράνομης θανάτωσης. Για το συμβάν ενημερώθηκαν το Δασαρχείο Τσοτυλίου, η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης για την Αρκούδα της «Καλλιστώ», καθώς και κτηνίατρος δημόσιας υπηρεσίας της περιοχής.

Στελέχη των αρμόδιων υπηρεσιών μετέβησαν άμεσα στο σημείο, ενώ ακολούθησε νεκροψία από την Κτηνιατρική Υπηρεσία. Οι υπάλληλοι του Δασαρχείου ανέλαβαν στη συνέχεια την ταφή του ζώου.

Σύμφωνα με το Δασαρχείο Τσοτυλίου, για το περιστατικό θα ακολουθήσει έρευνα, προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες θανατώθηκε η αρκούδα.

Η «Καλλιστώ» επισημαίνει ότι δεν είναι η πρώτη φορά που αρκούδα θανατώνεται παράνομα από άνθρωπο και υπενθυμίζει ότι η θανάτωση ή ο τραυματισμός αρκούδας αποτελεί παράνομη πράξη που διώκεται ποινικά, καθώς το είδος είναι αυστηρά προστατευόμενο.

Σε σχέση με τα περιστατικά προσέγγισης αρκούδων σε κατοικημένες περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας, η οργάνωση τονίζει ότι οι πολίτες πρέπει να ενημερώνουν τις αρμόδιες Αρχές, όπως το Δασαρχείο ή την Αστυνομία. Όπου απαιτείται, ενεργοποιείται το προβλεπόμενο πρωτόκολλο για τις Ομάδες Άμεσης Επέμβασης.

 

Μείνετε ενημερωμένοι από το iHunt

Εγγραφείτε στο iHunt Newsletter και λάβετε τα σημαντικότερα νέα για το κυνήγι, την ύπαιθρο, τον εξοπλισμό και τις κυνηγετικές εξελίξεις απευθείας στο email σας.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ