Αρχική » Grid with Sidebar » ΝΕΑ Νέο Suzuki Grand Vitara, αλλά όχι για εμάς

ΝΕΑ Νέο Suzuki Grand Vitara, αλλά όχι για εμάς

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Η Suzuki επαναφέρει το Grand Vitara αλλά αυτό δεν προορίζεται για την ευρωπαϊκή αγορά.

SVESTONOF

Η Suzuki, δημιούργησε την επιμηκυσμένη εκδοχή του Vitara η οποία –αναμενόμενα– ονομάζεται Grand Vitara και προορίζεται για την αγορά της Ινδίας στην οποία η ιαπωνική εταιρεία έχει πολύ σημαντική παρουσία, χάρη στη συνεργασία της με τη Maruti.

Όπως έγινε γνωστό, οι διαστάσεις του Grand Vitara είναι 4,35 μέτρα μήκος, 1,80 μέτρα πλάτος και 1,65 μέτρα μήκος. Συγκριτικά με το Vitara (που εισάγεται στην Ευρώπη) το αμάξωμα της συγκεκριμένης έκδοσης είναι κατά 17,5 εκατοστά πιο μακρύ, κατά 2,5 εκατοστά ευρύτερο και κατά τέσσερα εκατοστά πιο ψηλό από το έδαφος. Αναφορικά με το μεταξόνιο, στο Grand Vitara φτάνει τα 2,6 μέτρα, δηλαδή είναι κατά 10 εκατοστά πιο μακρύ.

Το Grand Vitara βασίζεται στην πλατφόρμα «HEAR TECT» την οποία έχει δημιουργήσει η Suzuki για συγκεκριμένες αγορές και την οποία χρησιμοποιεί για κάποια από τα μοντέλα της τα οποία προορίζονται γι’ αυτές. Η πλατφόρμα μπορεί να δεχτεί και σύστημα υβριδικής διάταξης κινητήρα, κάτι που ισχύει για το νέο μοντέλο.

Έτσι, το Grand Vitara διατίθεται σε δύο εκδόσεις αναφορικά με αυτό. Η πιο αδύναμη εκδοχή του είναι «ήπια» υβριδική. Ο κινητήρας είναι τρικύλινδρος, έχει χωρητικότητα 1,5 λίτρα, αποδίδει μέγιστη ισχύ 103 ίππους και μέγιστη ροπή 137 Nm. Αυτή διατίθεται τόσο με χειροκίνητο όσο και με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων έξι σχέσεων.

Η δεύτερη, έχει μέγιστη συνδυαζόμενη ισχύ 116 ίππους και μέγιστη ροπή 122 Nm και διατίθεται με κιβώτιο συνεχώς μεταβαλλόμενης σχέσης μετάδοσης.


Το Grand Vitara αντιμετωπίζεται ως η «ναυαρχίδα» των αυτοκινήτων της Suzuki στην ινδική αγορά και έχει την αντίστοιχη εικόνα ως μοντέλο. Έτσι, διαθέτει τετρακίνηση με σύστημα Hill-Descent Control, σύστημα υποβοήθησης εκκίνησης σε ανηφόρα, σύστημα ESP, κάμερα 360 μοιρών και έξι αερόσακους.

Στον προαιρετικό εξοπλισμό του διατίθεται με δερμάτινη επένδυση, αεριζόμενα καθίσματα εμπρός, πανοραμική οροφή, Head-up Display και την εφαρμογή ψηφιακού βοηθού «Hey Suzuki». Όπως έγινε γνωστό, η Suzuki θα διαθέσει το Grand Vitara και σε άλλες αγορές πέραν της ινδικής, όπως σε αυτή της Αφρικής για παράδειγμα. Όμως, δεν πρόκειται να έρθει στην Ευρώπη.

Πηγή :https://www.newsauto.gr/


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ