Αρχική » Grid with Sidebar » Μη μασάς Γιώργο Αμυρά…..

Μη μασάς Γιώργο Αμυρά…..

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Στην Ελλάδα έχουμε γεμίσει ΜΚΟ με ευαίσθητους, ευαισθητούληδες και πονηρούληδες. Βέβαια βρήκαν φως και πόρτα ανοιχτή και μπήκαν, αλλά αυτό είναι μια άλλη, πολύ μεγάλη και πονεμένη, ιστορία. Το πιο βασικό είναι ότι βιοπορίζονται κατηγορώντας μονίμως την Ελλάδα για τις μεταναστεύσεις, στις οποίες έχουν αυτοαναγορευθεί «ειδικοί» και αποκλειστικοί «προστάτες».

SVESTONOF

Είτε αυτές αφορούν τρυγόνια που πετούν από την Ευρώπη στη Σενεγάλη, είτε αφορούν τον Αχμέτ από τη Νιγηρία, που του σφύριξαν κάποιοι επιτήδειοι ότι στην Ευρώπη σε πληρώνουν για να κάθεσαι. Και φυσικά ο Αχμέτ θα πληρώσει για να βρεθεί, εν ζωή, στον παράδεισο με τα ουρί. Και κάποιοι θα βγάλουν τον πλούσιο επιούσιο.
Και οι άλλοι όμως πληρώνονται, αυτοί που βλέπουν παντού στη Φύση απειλούμενα είδη, τα οποία πρέπει να μελετηθούν για να σωθούν. Δικαίως πάντως πληρώνονται από το κράτος για να μετρούν και να μελετούν τις ουρές των γλάρων και τις τρίχες των αρκούδων. Καμιά δουλειά δεν πρέπει να είναι τζάμπα, ούτε φυσικά ντροπή. Δεν πρέπει να πεθάνουν και από την πείνα ούτε να χαθούν από την πιάτσα. Οι αρκούδες και οι γλάροι εννοείται.

Παραμύθι χωρίς κακό δράκο πάντως, δεν γίνεται. Όπως το Λιμενικό που φυλάει τα θαλάσσια σύνορα της χώρας το καταγγέλλουν, ως κακό δράκο, οι ΜΚΟδες που ασχολούνται με τον Αχμέτ και τον Χασάν της Αφρικής, έτσι και οι κυνηγοί και όσοι συνεργάζονται μαζί τους, ακόμη και Υπουργοί και Δημόσιες Υπηρεσίες, καταγγέλλονται ως οι κακοί του παραμυθιού, που εξοντώνουν πάπιες, χήνες….. και τελευταία τρυγόνια, από τους ΜΚΟδες της περιβαλλοντικής προστασίας.

Και αν ο εκάστοτε αρμόδιος Υπουργός τσιμπήσει και αρχίσει να μασάει το δόλωμα της ευαισθησίας ή φοβηθεί ότι θα τον κάνει «ντά» η δασκάλα των Βρυξελλών, μια χαρά κυλάει το παραμύθι και η προστασία.
Αν ο Υπουργός και οι αρμόδιες Υπηρεσίες του, όπως καλή ώρα ο κος Αμυράς με τα τρυγόνια, έχουν διαφορετική άποψη και μάλιστα τεκμηριωμένη με στοιχεία και μελέτες και τολμήσουν να την στείλουν στην Ευρώπη , χωρίς την έγκριση των εγχώριων «ειδικών» και «προστατών», τότε αλλάζει το παραμύθι.

Δεν είναι καλές οι μελέτες του Υπουργείου, δεν είναι επίκαιρα τα στοιχεία που έχουν στείλει, δεν είναι καλοί οι μελετητές, ο Υπουργός συνεργάζεται με κυνηγούς (αυτό και αν είναι στοιχείο ενοχής ), η Ελλάδα δεν είναι το καλό παιδί, τολμάει να αμφισβητεί τα ιερά και θέσφατα της σωτηρίας και άλλα πολλά δεινά και τρομερά.

Ενώ οι μελέτες των ειδικών που μας λένε ότι η αρκούδες κινδυνεύουν με εξαφάνιση είναι σωστές, με πολύ επίκαιρα στοιχεία και φυσικά δεν πρέπει να αμφισβητούνται. Αν τις διάβαζαν οι αρκούδες θα πέθαιναν από τα γέλια. Σε λίγο καιρό όμως θα βολτάρουν στο Σύνταγμα και στο Κολωνάκι οπότε έχουμε μια ελπίδα να αραιώσουν, πώς να αντέξουν τόσο γέλιο αντικρίζοντας από κοντά τους ειδικούς αλλά και τους πολιτικούς προστάτες τους.
Για τα καημένα τα αγριογούρουνα δεν έχουν γίνει ακόμη μελέτες, αρκούν οι επισημάνσεις των «ειδικών» ότι φταίνε οι κυνηγοί που κατεβαίνουν στις πόλεις, επειδή πυροβολούν τα βελανίδια και δεν βρίσκουν τροφή. Να το δούμε και αυτό και να παραδώσουμε όπλα και σκυλιά. Να πετύχεις βελανίδι με μονόβολο δεν είναι λίγο, το χρυσό στους Ολυμπιακούς το έχεις σίγουρο.
Η καλύτερη όμως μελέτη των «ειδικών» είναι αυτή που καθόρισε της χήνες ως είδος υπό αυστηρή προστασία, ενώ στην Ευρώπη, που θα μας κάνει ντά αν τις κυνηγάμε, τις σκοτώνουν με αμοιβή επειδή γίνονται επικίνδυνες για τις καλλιέργειες.

Για να τα πούμε απλά και χωριάτικα λοιπόν, όπως τα λένε στον Υπουργό οι χωριάτες στο Δολό και στη Βήσσανη όταν, ευτυχώς, τους επισκέπτεται και πίνει κάνα τσίπουρο και καφέ μαζί τους.
«Μη μασάς Υπουργέ». Μια χαρά είναι και οι μελέτες και οι αποφάσεις σου για τα τρυγόνια. Αν σε κάποιους δεν αρέσουν, επειδή δεν απαγόρεψες ολοσχερώς το κυνήγι μικρό το κακό.
Όταν πίνεις νερό από τη βρύση στην πλατεία στο Μέτσοβο και όχι μόνο το εμφιαλωμένο στο καφέ της Βουκουρεστίου, όταν περπατάς στο Ανήλιο και την Βούρμπιανη και όχι μόνο στα πεζοδρόμια της Εκάλης, τότε δεν μασάς στις καταγγελίες ότι είσαι το κακό παιδί και ο φονέας τρυγονιών και κοτσύφων.
Οι παππούδες στη Ζίτσα και στο Ζάλογγο δεν μασάνε στα ΜΚΟδικα και αν θέλεις να είσαι και να σε θεωρούν δικό τους, αυτούς να ακούσεις και όχι πονηρούληδες και ευαισθητούληδες που βλέπουν την Ελλάδα ως τον κακό δράκο του κόσμου που όλα τα εξαφανίζει.

Το μόνο που δεν ακούσαμε μέχρι τώρα είναι τον Ερδογάν να μας κατηγορεί ότι εκτός από του ότι τολμάμε να επισκεπτόμαστε τα νησιά μας, σκοτώνουμε και τα τρυγόνια που πετάνε πάνω από τα νησιά. Όπως συγχρονισμένα πάνε Ερδογάνης και ΜΚΟδες όμως, σε λίγο θα το ακούσουμε και αυτό.

Γι’ αυτό λοιπόν υπουργέ, Μη Μασάς και μην ακούς τις βαρετές καταγγελίες. Μια χαρά τα πάς. Μη τα χαλάσεις τώρα που ο κόσμος στην Ύπαιθρο βλέπει, επιτέλους, έναν άνθρωπο δικό του στη θέση αυτή.
Σε χάρηκα με τους παππούδες αγκαλιά στην Δερβιτσάνη, μη μου τα χαλάσεις τώρα.

Le Chasseur

demobanner


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ