Αρχική » Grid with Sidebar » Μηδενική ανοχή στη λαθροθηρία από τη θηροφυλακή της Ζ’ ΚΟΘ

Μηδενική ανοχή στη λαθροθηρία από τη θηροφυλακή της Ζ’ ΚΟΘ

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

‘Έντονη η δράση των Θηροφυλάκων της Ζ’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Θεσσαλίας & Ν.Σποράδων τους τελευταίους μήνες, καθώς από τον Φεβρουάριο του 2022 μέχρι σήμερα έχουν κατατεθεί στα αρμόδια δασικά όργανα τρεις (3) μηνύσεις για νυχτερινή λαθροθηρία.

SVESTONOF

Στις 18 Φεβρουαρίου 2022 οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες Μπέκος Βασίλειος και Τριμίντζιος Αθανάσιος της Ζ΄ΚΟΘ ευρισκόμενοι εν υπηρεσία στην ευρύτερη περιοχή της Κορυφής Τρικάλων, κατόπιν πληροφοριών ότι στη συγκεκριμένη περιοχή και κατά τις νυχτερινές ώρες διαπράττεται λαθροθηρία, εντόπισαν τροχοφόρο όχημα και εν συνεχεία προέβηκαν στον έλεγχο δύο (2) επιβατών.

Τα αποτελέσματα του ελέγχου ήταν να κατασχεθεί ένα κυνηγετικό όπλο και ταυτόχρονα να συνταχθεί μήνυση κατά των δύο (2) επιβατών για Παράνομη Θήρα.

Παράλληλα, στις 17 Απριλίου 2022 και ώρα 19:50 οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες Τριμίντζιος Αθανάσιος και Μπέκος Βασίλειος της Ζ’ ΚΟΘ ευρισκόμενοι εν υπηρεσία και κατόπιν ενδείξεων στην ελεγχόμενη περιοχή Νεραιδοχωρίου, στη θέση <<Κυριακειά>> εντοπίστηκε και ελέγχτηκε ένα (1) άτομο.

Τα αποτελέσματα του ελέγχου ήταν να κατασχεθεί ένα κυνηγετικό όπλο τύπου καραμπίνα, αλλά και το όχημα του λαθροκυνηγού. Επίσης, συντάχθηκε και κατατέθηκε μήνυση για Παράνομη Θήρα.

Τέλος, στις 27 Απριλίου 2022 κατά τις πρώτες νυχτερινές ώρες ο Ομοσπονδιακός Θηροφύλακας Νάκας Δημήτριος της Ζ΄ΚΟΘ ευρισκόμενος εν υπηρεσία σε απομακρυσμένη τοποθεσία της περιοχής Βίγλας, Δ.Δ Λιβαδιού εντόπισε και άσκησε έλεγχο σε ένα (1) άτομο που βρισκόταν σε καρτέρι για παράνομη θήρα αγριόχοιρου.

Τα αποτελέσματα του ελέγχου ήταν να κατασχεθεί ένα κυνηγετικό όπλο, τύπου καραμπίνα και να συνταχθεί μήνυση για Παράνομη Θήρα και Παραποίηση όπλου (καθώς η καραμπίνα έφερε έξι (6) φυσίγγια, αντί για τρία (3) που επιτρέπεται).

Για άλλη μία φορά η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή της Ζ΄ΚΟΘ δείχνει έμπρακτα το σημαντικό ρόλο που παίζει στην καταπολέμηση της λαθροθηρίας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ζ’ΚΟΘ καθώς και τα Διοικητικά Συμβούλια των Κυνηγετικών Συλλόγων συγχαίρουν τους Θηροφύλακες και καλούν τους συναδέλφους κυνηγούς να συνδράμουν σε αυτή την προσπάθεια.

demobanner


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ