Αρχική » Grid with Sidebar » Μία ημέρα μαζί με … τα αρπακτικά πουλιά του όρους Αιγάλεω !

Μία ημέρα μαζί με … τα αρπακτικά πουλιά του όρους Αιγάλεω !

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Μία εντυπωσιακή υπαίθρια εκδήλωση αφιερωμένη στα αρπακτικά πουλιά που ζουν, κυνηγούν, φωλιάζουν, ζευγαρώνουν και πετάνε στον ουρανό πάνω από το όρος Αιγάλεω πραγματοποίησε ο Περιβαλλοντικός Σύνδεσμος Δήμων Αθήνας Πειραιά (ΠΕΣΥΔΑΠ) μαζί με το Σύλλογο Ελληνικής Ιερακοθηρίας.

SVESTONOF

Εκατοντάδες μαθητές γυμνασίων και δημοτικών σχολείων και πολίτες, είχαν την ευκαιρία να δουν τα γεράκια να πετάνε στον φυσικό τους χώρο, έμαθαν να ξεχωρίζουν το κάθε είδος, πληροφορήθηκαν τις ικανότητες και τις ανάγκες τους.
Όπως είπε ο πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ Γρηγόρης Γουρδομιχάλης, στόχος του ΠΕΣΥΔΑΠ είναι μέσα από τη γνώση και τη βιωματική εμπειρία, να ευαισθητοποιήσει όλο και περισσότερους ανθρώπους στην υπόθεση της συνύπαρξης και της προστασίας των αρπακτικών πουλιών, που ελάχιστοι γνωρίζουν ότι υπάρχουν στην Αττική.

– «Και η σημερινή εκδήλωση μας υποδηλώνει την θέληση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να συμβάλει ακόμα πιο οργανωμένα στην προστασία της βιοποικιλότητας, αλλά και να εκπέμψει ένα μήνυμα για την ανάγκη συνύπαρξης με την άγρια ζωή», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ Γρηγόρης Γουρδομιχάλης.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ