Αρχική » Grid with Sidebar » Μαρτυρίες για παρουσία μυοκάστορα στα ορεινά της Τριχωνίδας

Μαρτυρίες για παρουσία μυοκάστορα στα ορεινά της Τριχωνίδας

by iHunt
παρουσία μυοκάστορα

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Μαρτυρίες για παρουσία μυοκάστορα στα ορεινά της Τριχωνίδας

Μαρτυρίες με σχετικές φωτογραφίες διακινήθηκαν για την παρουσία μυοκάστορα στην περιοχή της ορεινής Τριχωνίδας.

SVESTONOF

Σε σχετική ανάρτηση προέβη η σελίδα Λαμπίρι Αιτωλοκαρνανίας αναφέροντας πως το τρωκτικό εντοπίστηκε στα Στριγανιά την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ : Οι γυναίκες στο κυνήγι και στο σκοπευτήριο…VIDEO

Ο Μυοκάστορας- έχει προσφάτως εντοπιστεί και την περιοχή των λιμβνών Λυσιμαχίας και Τριχωνίδας- είναι υδρόβιο τρωκτικό και οι επιπτώσεις της παρουσίας του στους υγροτόπους, μέσα από τη διατροφή του με υδρόβια βλάστηση και ρίζες φυτών, μπορεί να είναι αρνητικές για τις φυτοκοινότητες με πιθανό επακόλουθο τη διάβρωση των παράκτιων ενδιαιτημάτων άλλων ζώων. Επίσης, ο Μυοκάστορας έχει παρατηρηθεί να τρέφεται με αυγά παρυδάτιων πουλιών που βρίσκει στις φωλιές τους.

Ο Μυοκάστορας θεωρείται ότι είναι επιβλαβές είδος και για την οικονομία καθώς τρέφεται σε αγροτικές καλλιέργειες προκαλώντας ζημιές στις σοδειές. Επίσης, με τα λαγούμια που ανοίγει κοντά σε αρδευτικά συστήματα, αποστραγγιστικά έργα και αναχώματα ποταμών και λιμνών προκαλεί αστάθεια στο έδαφος.


Η Στριγανιά βρίσκεται στην ορεινή Τριχωνίδα, στους πρόποδες του Παναιτωλικού, σε υψόμετρο 640 μέτρων και αποτελεί οικισμό του δημοτικού διαμερίσματος Σπαρτιάς της δημοτικής ενότητας Παραβόλας του Δήμου Αγρινίου.

Πηγή :https://www.agrinionews.gr/


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ