Αρχική » Grid with Sidebar » Μ.Κ.Ο Αρκτούρος : Προπαγανδιστικό σχολικό πρόγραμμα για τον λύκο, με δημόσιο χορηγό τον ΟΦΥΠΕΚΑ

Μ.Κ.Ο Αρκτούρος : Προπαγανδιστικό σχολικό πρόγραμμα για τον λύκο, με δημόσιο χορηγό τον ΟΦΥΠΕΚΑ

by iHunt
Μ.Κ.Ο Αρκτούρος : Προπαγανδιστικό σχολικό πρόγραμμα για τον λύκο, με δημόσιο χορηγό τον ΟΦΥΠΕΚΑ

SVESTONOF

Το δούλεμα, η κοροϊδία, η προπαγάνδα, η παραπληροφόρηση και η εξαπάτηση που ρίχνουν στον πολύ και άσχετο κοσμάκη των μεγάλων πόλεων οι ΜΚΟ που βιοπορίζονται από την δήθεν σπανιότητα των λύκων και των αρκούδων στην χώρα μας και ενίοτε μάλιστα με την ανοχή, συνδρομή ακόμα και χρηματοδότηση από κρατικούς φορείς και οργανισμούς όπως ο ΟΦΥΠΕΚΑ στην προκειμένη, δεν έχει προηγούμενο.

Ο λόγος λοιπόν για το νέο “πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης”, για τον λύκο στην Πάρνηθα και την Ελλάδα, με τίτλο «Ο ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ ΜΟΥ ΗΡΩΑΣ… Ο ΛΥΚΟΣ!», που δημιούργησε η Μ.Κ.Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ με τη χρηματοδότηση και τη συνεργασία του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ) υπό την εποπτεία της Δασολόγου Άννας Δερβένη. Σύμφωνα με την περιγραφή που παρέχει η ΜΚΟ Αρκτούρος : “Είναι ένα σύγχρονο παραμύθι για τον λύκο, το οποίο οι υπάλληλοι της ΜΚΟ το διηγούνται με ιδιαίτερα αφηγηματικά υλικά. Η ιστορία είναι γραμμένη με μπόλικη φαντασία -οι λύκοι, κανονικά, δεν ‘μιλάνε’ με ανθρώπινη λαλιά- αλλά και με πολλές αλήθειες: ναι, υπάρχει στην πραγματικότητα ο μαθητής Σάββας και λατρεύει τους λύκους, αυτός μας ενέπνευσε και τον ευχαριστούμε πολύ! Ναι, οι λύκοι κατέβηκαν στην Πάρνηθα λόγω των ελαφιών, το παραδέχονται, άλλωστε! Ναι, εμείς οι άνθρωποι, πρέπει να σεβόμαστε τους κανόνες επίσκεψης σε έναν σπουδαίο Εθνικό Δρυμό, όπως η Πάρνηθα και αν το κάνουμε, όλα θα πάνε καλά ! ”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ : Οι κυνηγοί έφτιαξαν μία καλύβα στο ελατόδασος του Πατιοπούλου

Το πρόγραμμα είναι αναρτημένο και διαθέσιμο προς υλοποίηση στην ιστοσελίδα του ΟΦΥΠΕΚΑ στη διεύθυνση ⁦https://edu.necca.gov.gr/wolf⁩ και απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες της Προσχολικής Εκπαίδευσης και των πρώτων τάξεων του Δημοτικού. Έχει ως γενικό σκοπό να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τα μικρά παιδιά για την επανεμφάνιση του λύκου στον Εθνικό Δρυμό Πάρνηθας, αλλά και για τη βιολογία και την οικολογία του είδους στην Ελλάδα. Αποτελείται από 4 αφηγηματικές βιντεοπαρουσιάσεις, πλούσιες εκπαιδευτικές δραστηριότητες και παιχνίδια, οδηγίες υλοποίησης για τους/τις εκπαιδευτικούς και πολλές πολυτροπικές πληροφορίες για όλα τα θέματα που πραγματεύεται.

Σε αυτό το σημείο είναι απολύτως απαραίτητο να δούμε κάποια γεγονότα. Οι λύκοι λοιπόν έπειτα από 35 ολόκληρα χρόνια απόλυτης προστασίας έχουν αυξηθεί τόσο πολύ που πλέον εδώ και μερικά χρόνια κατασπαράζουν αδέσποτα αλλά και δεσποζόμενα σκυλιά και γάτες σε όλα τα βόρεια προάστια της Αττικής ( για την επαρχία δεν μιλάμε καν γιατί εκεί τα πράγματα είναι απείρως χειρότερα ) και επιπλέον έχουν αποδεδειγμένα καταγραφεί λύκοι ακόμα και στην Πελοπόννησο που θεωρούνταν ότι είχαν εκλείψει από το 1930.

Επίσης επειδή αυτό το φαινόμενο της ανεξέλεγκτης αύξησης του πληθυσμού τους παρατηρείται σε όλη την Ευρώπη, πολύ πρόσφατα η Ε. Ε πολύ σοφά προχώρησε σε τελεσίδικη απόφαση υποβάθμισης του καθεστώτος προστασίας του λύκου από αυστηρά προστατευόμενο είδος σε απλό προστατευόμενο είδος που σημαίνει ότι δεν χρήζει ιδιαίτερης προστασίας και πλέον μπορεί να τεθεί σε καθεστώς διαχείρισης και ελεγχόμενης μείωσης του πληθυσμού τους μέσω της θήρας.

Επίσης πολύ πρόσφατα και για την σωτηρία των ελάχιστων εναπομεινάντων ελαφιών της Πάρνηθας από την ανεξέλεγκτη αύξηση και αρπακτικότητα των λύκων, ανακατεύτηκε Εισαγγελέας, ο οποίος διέταξε την απομάκρυνση ικανού αριθμού λύκων από το βουνό ώστε να έχουν πιθανότητες σωτηρίας τα υπόλοιπα ελάφια.
Ωστόσο όλα τα παραπάνω γεγονότα φαίνεται ότι δεν απασχολούν στο ελάχιστο την ηγεσία του ΟΦΥΠΕΚΑ αφού αντί να μελετήσουν κάποιο σχέδιο ώστε πρωτίστως να μειωθεί ο υπερπληθυσμός των λύκων στην Πάρνηθα και παράλληλα να διασωθουν τα εναπομείναντα σπάνια πλέον ελάφια, εκείνοι αποφασίζουν για δικούς τους ακατανόητους λόγους να ξοδέψουν χρήματα των φορολογούμενων πολιτών σε … παραμύθια της Χαλιμάς και των Μ.Κ.Ο.

του Αλέξανδρου Παλαιολόγου

demobanner

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ