Αρχική » Grid with Sidebar » Mήνυση για παράνομη θήρα αγριόχοιρου εκτός κυνηγετικής περιόδου

Mήνυση για παράνομη θήρα αγριόχοιρου εκτός κυνηγετικής περιόδου

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Την Κυριακή 30 Απριλίου 2017 οι Θηροφύλακες της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου Χριστόπουλος Χαράλαμπος, Μπόρας Παναγιώτης, Κοντογεώργης Σωτήρης και Θεοδωρακόπουλος Θεόδωρος αξιοποιώντας σχετική καταγγελία εντόπισαν στην περιοχή «Πλατανίτσας» του Δήμου Καλαβρύτων ομάδα λαθροκυνηγών η οποία ασκούσε παράνομη θήρα αγριόχοιρων.
 
Στην πρώτη συνάντηση με τους λαθροθήρες αυτοί ισχυρίστηκαν ότι «δοκίμαζαν» ένα σκύλο δίωξης. Ωστόσο, στην συγκεκριμένη περιοχή που βρέθηκαν δεν επιτρέπεται η εκπαίδευση των κυνηγετικών σκύλων όπως εξάλλου ενημερώθηκαν και από τους Θηροφύλακες.
 
Οι Θηροφύλακες ερευνώντας την γύρω περιοχή εντόπισαν αγροτικό όχημα στο οποίο υπήρχαν στην καρότσα δύο σκύλοι δίωξης εκ των οποίων ο ένας έφερε ταυτότητα με τα στοιχεία του ιδιοκτήτη. Καθώς έλεγχαν το όχημα οι Θηροφύλακες εντόπισαν ένα άτομο να έρχεται προς το μέρος τους κρατώντας στα χέρια του κυνηγετικό όπλο, το οποίο μόλις τους αντιλήφθηκε γύρισε προς το δύσβατο δασικό μέρος και τράπηκε σε φυγή.
 
Οι Θηροφύλακες ζήτησαν την συνδρομή της Αστυνομίας και του Δασαρχείου, και πραγματοποιήθηκε έλεγχος στο αγροτικό όχημα στο οποίο βρέθηκαν τρία (3) κυνηγετικά όπλα τύπου καραμπίνες εκ των οποίων η μία ήταν τροποποιημένη δυνάμενη να δεχθεί πέραν των τριών φυσιγγίων, καθώς επίσης ασύρματοι, ηλεκτρονικά κολάρα εντοπισμού, κυνηγετικά γιλέκα, φυσίγγια, ένας μπαλτάς, ένα μικρό τσεκούρι, μία ζυγαριά και πλαστικές σακούλες.
 
Υπεβλήθη μήνυση για παράνομη θήρα εκτός κυνηγετικής περιόδου, παράνομη μεταφορά όπλων, παράνομη εκπαίδευση κυνηγετικών σκύλων και για ότι άλλο προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία περί θήρας στα τρία άτομα τα οποία αναγνωρίστηκαν καθώς επίσης κατά του αγνώστου που διέφυγε, ενώ το άτομο που βρέθηκε κατά τον έλεγχο συνελήφθη από την Αστυνομία. Επίσης, κατασχέθηκε το αγροτικό όχημα καθώς επίσης όλα τα παράνομα μέσα που βρέθηκαν σε αυτό.
 
Η Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου θα ασκήσει κάθε νόμιμο δικαίωμά της προκειμένου η δικαιοσύνη να απονείμει ως οφείλει παραδειγματική τιμωρία σε αυτούς που αμαυρώνουν την εικόνα της κυνηγετικής μας οικογένειας. 
 
Είναι δε σαφές ότι η κυνηγετική οικογένεια καταδικάζει απερίφραστα τέτοια φαινόμενα λαθροθηρίας, των λεγόμενων λαθροθήρων της «σακούλας» που εμπορεύονται τον θηραματικό πλούτο και που δεν έχουν καμία σχέση με την κυνηγετική δραστηριότητα.

SVESTONOF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ