Αρχική » Grid with Sidebar » Λουτράκι: Αγέλη αγριογούρουνων έκανε βόλτα σε αυλή σπιτιού

Λουτράκι: Αγέλη αγριογούρουνων έκανε βόλτα σε αυλή σπιτιού

by iHunt
Λουτράκι: Αγέλη αγριογούρουνων έκανε βόλτα σε αυλή σπιτιού

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Αγέλη αγριογούρουνων εμφανίστηκε στο Λουτράκι την Πέμπτη 6/6, φαινόμενο αρκετά παράξενο για την περιοχή.

SVESTONOF

Συχνά πυκνά ακούμε για αρκούδες που εντοπίσθηκαν στους κάδους απορριμμάτων της Φλώρινας, λύκους να περιδιαβαίνουν στους δρόμους του Καρπενησίου, κ.α. παρόμοια, σε ένα φαινόμενο που εξηγεί την ανάγκη των ζωντανών ή μάλλον την έλλειψη να καλυφθούν οι ανάγκες τους στο φυσικό τους περιβάλλον.

Συχνό φαινόμενο, αναφέρεται η εμφάνιση αλεπούδων στην περιοχή του Λουτρακίου κοντά σε κάδους και ελεύθερα απορρίμματα αλλά ποτέ αγριογούρουνα μέχρι σήμερα. Κι όμως, το απόγευμα της Πέμπτης 10 κομμάτια αγριογούρουνα, κοπάδι αποτελούμενο από τρία ενήλικα και επτά μικρά εισήλθε στην αυλή κατοικίας, στο λιγότερο από χιλιόμετρο απόσταση, από τις τελευταίες κατοικίες στο δρόμο προς Περαχώρα, αναζητώντας… τροφή αλλά ίσως και νερό(;)

Τα ζωντανά μπήκαν στην αυλή από την ανοικτή είσοδο του πάρκινγκ και κάνοντας μια μεγάλη βόλτα, ψάχνοντας πιθανόν για τροφή, βγήκαν από το ίδιο σημείο με κατεύθυνση το Λουτράκι, οδηγούμενα από το γηραιότερο θηλυκό , (σύμφωνα με την κοινωνική δομή του αγριόχοιρου).

Αν λάβουμε υπόψη μας το γεγονός ότι σε περιόδους έλλειψης τροφής, η ομάδα μπορεί να διανύσει έως και 80 χιλ, περίπου αντιλαμβανόμαστε από που μπορεί να ήρθαν στο Λουτράκι., αποκλείοντας ασφαλώς την οδό από τον Κορινθιακό.

Σεβόμενοι τη φύση και ιδιαίτερα την άγρια ζωή και με δεδομένο ότι δεν κινδυνεύουν να τα πυροβολήσουν, αφού η περίοδος κυνηγίου είναι κλειστή, ας φροντίσουν οι αρχές για τη διατήρηση τους στην περιοχή.

Λουτράκι: Αγέλη αγριογούρουνων έκανε βόλτα σε αυλή σπιτιού Λουτράκι: Αγέλη αγριογούρουνων έκανε βόλτα σε αυλή σπιτιού

Πηγή : KORINTHOS TV

 


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ