Αρχική » Grid with Sidebar » Λίμνη Κάρλα : Αποκαλύπτεται το μέγεθος της καταστροφής…VIDEO

Λίμνη Κάρλα : Αποκαλύπτεται το μέγεθος της καταστροφής…VIDEO

by iHunt
Λίμνη Κάρλα : Αποκαλύπτεται το μέγεθος της καταστροφής...VIDEO

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Το τοπίο στις παρακάρλιες περιοχές είναι αποκαρδιωτικό, καθώς αποτραβιούνται σταδιακά τα νερά που έφερε η καταιγίδα DANIEL. Σαν πίνακας του μεσαίωνα μόνο στις αποχρώσεις του γκρί.

SVESTONOF

Η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Ελπίδα Κουτσογιάννη, επιχείρησε να φτάσει στο σημείο, μετά κόπων και πολλών προφυλάξεων.

Από την Αμυγδαλή στον Δήμο Αγιάς έως το Καλαμάκι παρατηρείται σταδιακή υποχώρηση των υδάτων, αλλά σε κάποια σημεία το ύψος του νερού παραμένει στα τρία μέτρα. Ναι μεν καλύτερα σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες όταν έφτανε τα επτά μέτρα, αλλά εξακολουθεί να προβληματίζει. Η αργή απορρόφηση δείχνει ότι το έδαφος είναι κορεσμένο και δεν μπορεί να ανταποκριθεί.

Εκεί όπου τραβήχτηκαν τα νερά αποκαλύπτεται μια απόκοσμη εικόνα. Τρακτέρ, ΙΧ, λάστιχα, φερτά υλικά και απομεινάρια ζώων, αφόρητη δυσοσμία, αύξηση του πληθυσμού των εντόμων και ο κίνδυνος από την εξάπλωση ασθενειών είναι η εικόνα της επομένης ημέρας. Το έδαφος παρουσιάζει όψη μιας χαρακωμένης γης, ξερής, χωρίς ζωή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ : Γ’ ΚΟΠ : Ποινές φυλάκισης σε λαθροθήρες που φτάνουν τα δυο χρόνια από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αιγίου

Σε πολλές περιοχές οι αγρότες δεν θα μπορέσουν να καλλιεργήσουν πριν από το 2025. Οι μισοί έχουν ήδη πάρει τις αποζημιώσεις από το κράτος και πολλοί σκέφτονται πιο μέλλον τους επιφυλάσσεται, σε περίπτωση που η γη δεν επανέλθει στην προτέρα κατάσταση ή υπάρξει επανάληψη των καιρικών φαινομένων.

Λίμνη Κάρλα : Αποκαλύπτεται το μέγεθος της καταστροφής

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ το μόνο παρήγορο είναι πως πολλά είδη πτηνών έχουν εγκατασταθεί στην απέραντη έκταση του νερού, θεωρώντας ότι πρόκειται για κάποιο νέο υδροβιότοπο. Η φύση καλύπτει το κενό με τον δικό της τρόπο.

Περισσότερα ΕΔΩ

demobanner


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ