Αρχική » Grid with Sidebar » Λάρισα: Επιδρομή από ιπτάμενες κατσαρίδες στην πόλη

Λάρισα: Επιδρομή από ιπτάμενες κατσαρίδες στην πόλη

Τι λένε οι ειδικοί

by iHunt
Λάρισα: Επιδρομή από ιπτάμενες κατσαρίδες στην πόλη

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Οι κατσαρίδες προκαλούν αναστάτωση το φετινό καλοκαίρι στη Λάρισα, με τους ειδικούς να εξηγούν τους λόγους που διαμόρφωσαν αυτή τη δυσάρεστη κατάσταση.

SVESTONOF

Ιδιαίτερα έντονο είναι φέτος το πρόβλημα στη Λάρισα, με τις ιπτάμενες κατσαρίδες. Όπως τονίζουν ειδικοί επιστήμονες η αύξηση του πληθυσμού σχετίζεται με το γεγονός ότι ήταν ήπιος ο χειμώνας, σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες που καταγράφονται νωρίτερα, σε σχέση με άλλες χρονιές.

Για την αντιμετώπιση και τον περιορισμό του φαινομένου, η ΔΕΥΑΛ φέτος, όπως κάθε χρόνο, σε συνεργασία με ιδιωτική εταιρεία, υλοποιεί ειδικούς ψεκασμούς σε φρεάτια των δικτύων ομβρίων ή ακαθάρτων.

Σημειώνεται, ωστόσο, ότι οι ψεκασμοί των φρεατίων από τη Δ.Ε.Υ.Α.Λ., δεν επιλύουν συνολικά το πρόβλημα της εμφάνισης κατσαρίδων αν δεν γίνει από τους πολίτες συντονισμένη απεντόμωση των σπιτιών ή καταστημάτων τους, όπου το πρόβλημα εμφάνισης κατσαρίδων είναι έντονο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ : Λίμνη Κάρλα : Αποκαλύπτεται το μέγεθος της καταστροφής…VIDEO

Οι εφαρμογές απεντόμωσης εκτελούνται μετά από τηλεφωνική ενημέρωση της ΔΕΥΑΛ. Οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με την δημοτική επιχείρηση, για να ζητούν ψεκασμό των φρεατίων, τα οποία βρίσκονται πλησίον των οικιών ή των επιχειρήσεών τους.

demobanner


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ