Αρχική » Grid with Sidebar » ΚΥΠΡΟΣ : Θηράματα δροσίζονται από ποτίστρες της Υπηρεσίας Θήρας…VIDEO

ΚΥΠΡΟΣ : Θηράματα δροσίζονται από ποτίστρες της Υπηρεσίας Θήρας…VIDEO

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Ποτίστρες τοποθετήθηκαν, από την Υπηρεσία Θήρας και Πανίδας με σκοπό την βοήθεια προς την άγρια ζωή της Κύπρου, λόγω του ξηρου και μακρόχρονου καλοκαιριού.

SVESTONOF

Σύμφωνα με ανάρτηση της Οικοσελίδας Πανδώτειρα – Natura 2000 στο λογαριασμό της στο Facebook, αναφέρεται ότι

«Τα μακρά, ξηρά καλοκαίρια της Κύπρου, με τις πολύ ψηλές θερμοκρασίες, δυσκολεύουν τόσο τους ανθρώπους όσο και την άγρια ζωή.

Η Υπηρεσία Θήρας και Πανίδας βοηθά την άγρια ζωή να αντιμετωπίσει την κλιματική αλλαγή διατηρώντας ένα εκτεταμένο δίκτυο ποτίστρων και συντηρώντας εκατοντάδες φυσικές πηγές σε όλη τη Κύπρο!

Στο βίντεο που έχουμε ετοιμάσει για σας μπορείτε να δείτε διάφορα είδη άγριας ζωής να ξεδιψάνε σε 2 τέτοιες ποτίστρες. Από αγρινά, μέχρι διαφόρων ειδών πουλιά, αλεπούδες, αλλά και ένα φίδι που έχει κρυφτεί τόσο καλά που το Ξεφτέρι που ξεδιψά από πάνω δεν το βλέπει!

Στο πλαίσιο του έργου #pandoteira θα τοποθετηθούν επιπλέον ποτίστρες σε περιοχές του δικτύου #Natura2000. Κύριος μας στόχος είναι να βελτιώσουμε το φυσικό περιβάλλον στο οποίο ζουν τα αγρινά, τα οποία και επηρεάζονται πολύ από την κλιματική αλλαγή. Φυσικά τα αγρινά δεν έχουν πρόβλημα να μοιράζονται τις ποτίστρες με τα υπόλοιπα άγρια ζώα.

Τα είδη που βλέπουμε στο βίντεο είναι:

1. Αγρινά
2. Λαγός
3. Αλεπούδες
4. Πέρδικες
5. Τρυγόνια
6. Φάσες
7. Ξεφτέρι
8. Φίνα

Υπηρεσία Θήρας και Πανίδας»

Δείτε την ανάρτηση:

Πηγή :https://www.sigmalive.com/


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ