Αρχική » Κυνήγι » Σύλλογοι » Κυνηγετικός Σύλλογος Αλμυρού: 200 νέα πουλιά στους κλωβούς προσαρμογής

Κυνηγετικός Σύλλογος Αλμυρού: 200 νέα πουλιά στους κλωβούς προσαρμογής

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα του iHunt στα αποτελέσματα αναζήτησης
GΠροσθέστε το iHunt στην Google

Με ακόμη 200 νέα πουλιά ενισχύθηκαν σήμερα οι κλωβοί προσαρμογής του Κυνηγετικού Συλλόγου Αλμυρού, στο πλαίσιο της οργανωμένης προσπάθειας εμπλουτισμού της άγριας πανίδας της περιοχής.

Τα πουλιά προέρχονται από το Εκτροφείο Θηραμάτων Μουζακίου και θα παραμείνουν για αρκετό χρονικό διάστημα στους κλωβούς προσαρμογής, προκειμένου να εξοικειωθούν σταδιακά με τις συνθήκες της περιοχής.

Στη συνέχεια θα απελευθερωθούν σε κατάλληλους φυσικούς βιότοπους, σε σημεία που έχουν επιλεγεί στο πλαίσιο των σχετικών μελετών εμπλουτισμού.

Θετικά τα πρώτα αποτελέσματα στο δάσος Κουρί

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Αλμυρού έχει ήδη προχωρήσει το προηγούμενο διάστημα σε αντίστοιχη δράση με πουλιά που είχαν μεταφερθεί από τις Σέρρες.

Αφού παρέμειναν στους κλωβούς προσαρμογής και αναπτύχθηκαν επαρκώς, απελευθερώθηκαν στο δάσος Κουρί καθώς και σε περιοχές όπου απαγορεύεται το κυνήγι.

Όπως αναφέρει ο Σύλλογος, αρκετά από τα συγκεκριμένα πουλιά εξακολουθούν να παρατηρούνται στη γύρω περιοχή, γεγονός που προκαλεί ιδιαίτερη ικανοποίηση στα μέλη του και αποτελεί μια πρώτη θετική ένδειξη για την πορεία της δράσης.

400 φασιανοί και 100 πέρδικες

Η προσπάθεια του Κυνηγετικού Συλλόγου Αλμυρού συνεχίζεται στο πλαίσιο ενός ευρύτερου προγράμματος εμπλουτισμού, το οποίο περιλαμβάνει συνολικά 400 φασιανούς και 100 πέρδικες.

Ιδιαίτερη σημασία έχει το γεγονός ότι τα πουλιά δεν απελευθερώνονται αμέσως μετά την παραλαβή τους, αλλά προηγείται περίοδος παραμονής στους κλωβούς προσαρμογής, ώστε να εξοικειωθούν με το νέο περιβάλλον πριν από την απελευθέρωσή τους.

Ευχαριστίες στη Ζ΄ Κυνηγετική Ομοσπονδία Θεσσαλίας και στον Δήμο Αλμυρού

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Αλμυρού ευχαρίστησε τη Ζ΄ Κυνηγετική Ομοσπονδία Θεσσαλίας, το προσωπικό της, τον πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο για την υποστήριξη που παρείχαν στη σύνταξη και την έγκριση των σχετικών μελετών εμπλουτισμού.

Παράλληλα, ευχαρίστησε τον δήμαρχο Αλμυρού Δημήτριο Εσερίδη, τον αντιδήμαρχο Γιάννη Τσαντούρη και τον Απόστολο Καπέλο για τη βοήθειά τους στη σημερινή μεταφορά των πουλιών από το Μουζάκι.

Μείνετε ενημερωμένοι από το iHunt

Εγγραφείτε στο iHunt Newsletter και λάβετε τα σημαντικότερα νέα για το κυνήγι, την ύπαιθρο, τον εξοπλισμό και τις κυνηγετικές εξελίξεις απευθείας στο email σας.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ