Αρχική » Grid with Sidebar » Κολάρο στα ζώα για να διώχνει τους λύκους

Κολάρο στα ζώα για να διώχνει τους λύκους

by iHunt
Κολάρο στα ζώα για να διώχνει τους λύκους

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Δεκάδες είναι τα περιστατικά που αναφέρουν κτηνοτρόφοι στα ορεινά της χώρας, για επιθέσεις κυρίως από λύκους που δέχονται τα κοπάδια τους.

SVESTONOF

Έναν νέο τρόπο αποτροπής αυτών των επιθέσεων παρουσιάζει ο Μιχάλης Καψανάκης, υπεύθυνος ανάπτυξης της εταιρείας BIOTERRAMAR. Πρόκειται για ένα κολάρο που τοποθετείται στα αιγοπρόβατα και είναι ασφαλές τόσο για αυτά όσο και για τους επιτιθέμενους λύκους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ : Η Καλλιστώ έγινε…και τροχονόμος

Η εταιρεία ασχολείται επίσης με την θαλάσσια ζωή και την προστασία της, αλλά και την προστασία των καλλιεργειών με εναλλακτικές λύσεις χωρίς την χρήση εντομοκτόνων, μυκητοκτόνων και ζιζανιοκτόνων. Έχει στόχο την προώθηση της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας και την μείωση του αντίκτυπου στο περιβάλλον, με την χρήση υλικών και προϊόντων φιλικών στην χλωρίδα και πανίδα, όπως λέει ο κ. Καψανάκης.

Το κολάρο είναι μια φιλική λύση για το ζώο που δεν έχει άμεση επαφή με αυτό, αλλά γίνεται αντιληπτή μέσω της όσφρησης από τον λύκο. Τα ζώα δεν δυσανασχετούν και απλώς απωθούνται. Ένα προϊόν που βασίζεται στις Φερομόνες, που μπορούν καταστήσουν κάτι ελκυστικό ή απωθητικό.

Κολάρο στα ζώα για να διώχνει τους λύκους

Οι λύκοι οσφριζόμενοι την φερομόνη θεωρούν ότι κάποιο άλλο κοπάδι λύκων βρίσκεται στη περιοχή και την απομακρύνονται.

Παρόμοια πρωτόκολλα έχουν εφαρμοστεί στην Ελβετία, την Ιταλία και την Γαλλία, περιοχές εξαρτώμενες οικονομικά από το ζωικό κεφάλαιο, με συχνές επιθέσεις αγρίων ζώων.

Μέχρι στιγμής δεν έχει κοστολογηθεί, αλλά στόχος όλων των αρμοδίων που επιχειρούν να βρούν μια λύση στο θέμα είναι να μην υπάρχει επιβάρυνση στους κτηνοτρόφους. Μετά την εξάντληση της φερομόνης από το κολάρο γίνεται ανανέωση της ουσίας.

demobanner


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ