Αρχική » Grid with Sidebar » ΚΚΕ :Να δοθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα της καταστροφής των καλλιεργειών από τα αγριογούρουνα σε όλη τη Θεσσαλία

ΚΚΕ :Να δοθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα της καταστροφής των καλλιεργειών από τα αγριογούρουνα σε όλη τη Θεσσαλία

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Η μεγάλη αύξηση του πληθυσμού των αγριογούρουνων τα τελευταία χρόνια και στη Θεσσαλία, και οι αυξανόμενες επιδρομές τους σε αγροτικές καλλιέργειες πολλών χωριών προκαλούν ανυπολόγιστες καταστροφές στην παραγωγή, με άμεση επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης πολύ μεγάλου αριθμού αγροτών, οι οποίοι έχουν ήδη επιβαρυνθεί ιδιαιτέρως από το αυξημένο κόστος παραγωγής.

SVESTONOF

Σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση προστίθενται και τα έξοδα για τις προσπάθειες φύλαξης και αποφυγής της καταστροφής κάθε αγρότη με ειδικά απωθητικά τα οποία δεν αποδίδουν. Είναι ένα πρόβλημα το οποίο δεν μπορεί να το διαχειριστεί ατομικά κανείς και η διαχείριση του δεν αποτελεί ευθύνη των αγροτών.

Οι παράγοντες που μπορεί να οφείλεται και να οξύνεται το φαινόμενο αυτό, μπορεί να είναι πολλοί, ωστόσο είναι ένα φυσικό και απρόβλεπτο φαινόμενο, έχει να κάνει με την αναπαραγωγή των ζώων, τον συνολικό τρόπο διαχείρισης της πανίδας της χώρας μας, καθώς δεν αποτελεί μόνο φαινόμενο της Θεσσαλίας.

Με βάση τα ανωτέρω αυτό που απαιτείται από την κυβέρνηση και τους τοπικούς φορείς είναι η λήψη έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός ποια μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση έτσι ώστε:
– Να γίνει η καταγραφή και αποζημίωση των αγροτών για τις κατεστραμμένες καλλιέργειες.
– Να ενταχθούν οι καταστροφές από τα κοπάδια των αγριογούρουνων στον κανονισμό αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ.
– Να υπάρξει μέριμνα για επιστημονική μελέτη διαχείρισης και περιορισμού του φαινομένου από τους αρμόδιους κρατικούς και επιστημονικούς φορείς.

Οι Βουλευτές του ΚΚΕ

Λαμπρούλης Γιώργος
Μαρίνος Γιώργος


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ