Αρχική » Grid with Sidebar » Κίνδυνος για μαθητές στη Θεσσαλονίκη: Περνούν αγριογούρουνα δίπλα στο σχολείο τους

Κίνδυνος για μαθητές στη Θεσσαλονίκη: Περνούν αγριογούρουνα δίπλα στο σχολείο τους

by iHunt

SVESTONOF

Μεγάλος κίνδυνος για ατύχημα

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις παίρνει το φαινόμενο παρουσίας αγριογούρουνων σε κατοικημένες περιοχές στη Θεσσαλονίκη με μεγάλο κίνδυνο να σημειωθεί κάποιο ατύχημα.

Ο πληθυσμός των ζωών έχει αυξηθεί σε μεγάλο βαθμό, έχοντας όπως φαίνεται συνηθίσει να βρίσκονται κοντά σε ανθρώπους κινούμενα σε μικρή απόσταση από αυτούς σε πολλές περιπτώσεις και δίπλα σε αυτοκίνητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ : Η ΜΚΟ Καλλιστώ παραδεχεται την υπαρξη λυκων, ακομα και στο Λαυριο !!!

Οι κίνδυνοι προφανείς, ενώ τελευταία μαρτυρία για παρουσία αγριογούρουνων έρχεται από την περιοχή της Θέρμης.

Σύμφωνα με αναγνώστη του TyposThes, τα αγριογούρουνα, σχεδόν καθημερινά εμφανίζονται, ιδιαίτερα νωρίς τα ξημερώματα αλλά και το βράδυ στο ύψος γνωστού ιδιωτικού σχολείου. Διασχίζουν μάλιστα το δρόμο, με μεγάλο κίνδυνο να σημειωθεί κάποιο τροχαίο που μπορεί να αποβεί μοιραίο τόσο τα ίδια τα ζώα, όσο και για ανθρώπους.

Πριν από λίγες ημέρες μάλιστα είχε σημειωθεί τροχαίο με την εμπλοκή αγριογούρουνου, στον δρόμο Θέρμης- Πανοράματος.

Δείτε φωτογραφίες από τα αγριογούρουνα από αναγνώστη του TyposThes:

Μόλις σήμερα το ζήτημα όπως και η παρουσία λύκων συζητήθηκε σε ευρεία σύσκεψη μετά από πρωτοβουλία του δημάρχου Πυλαίας – Πανοράματος, Ιγνάτιου Καϊτεζίδη, από την οποία προέκυψε απόφαση για λήψη συγκεκριμένης δέσμης μέτρων.

Ειδικότερα, από τη σύσκεψη προέκυψε συμφωνία πέντε σημείων, ιδιαίτερα για τα αγριογούρουνα:

  • Πρώτον, το φαινόμενο της παρουσίας αγριογούρουνων και λύκων μέσα στους οικισμούς έχει πάρει επικίνδυνα χαρακτηριστικά και δεν είναι πια ανεκτή η συμβίωσή τους με τους ανθρώπους.
  • Δεύτερον, είναι αναγκαία η πραγματοποίηση νέας μεγάλης καμπάνιας ενημέρωσης των πολιτών με σποτ για όσα πρέπει να κάνουν και όσα πρέπει να αποφεύγουν, τα οποία να προβληθούν και από τους κεντρικούς τηλεοπτικούς σταθμούς.
  • Τρίτον ο πληθυσμός τους έχει πολλαπλασιαστεί με προφανείς κινδύνους, γι’ αυτό και προτάθηκε να ενταθούν και να κλιμακωθούν τα μέτρα.
  • Τέταρτον, ζητήθηκε η Πολιτεία να ενισχύσει τις δασικές υπηρεσίες με εξειδικευμένο προσωπικό και εξοπλισμό ώστε να γίνουν πιο αποτελεσματικές
  • Πέμπτον, με πρόταση των παρισταμένων δημάρχων και αντιδημάρχων να προχωρήσει άμεσα κλιμάκωση των μέτρων του Πρωτοκόλλου που εφαρμόζεται σχετικά, μέχρι και την θήρευση των αγριογούρουνων, προκειμένου να μειωθεί ο πληθυσμός τους.
demobanner

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ