Αρχική » Grid with Sidebar » Κιλκίς: 15 αγριογούρουνα θήρευσαν σε μία ημέρα τα “συνεργεία δίωξης αγριόχοιρων”

Κιλκίς: 15 αγριογούρουνα θήρευσαν σε μία ημέρα τα “συνεργεία δίωξης αγριόχοιρων”

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Αποδοτική ήταν η πρώτη ημέρα εξόρμησης για τις πέντε ομάδες εθελοντών κυνηγών του Κυνηγετικού Συλλόγου Κιλκίς, που σκότωσαν συνολικά 15 αγριογούρουνα, μέσα στα χωράφια με τα καλαμπόκια του λεκανοπεδίου Μουριών – Δοϊράνης.

SVESTONOF

Τη συγκρότηση πέντε «συνεργείων δίωξης αγριόχοιρων» αποφάσισε το Δασαρχείο Κιλκίς, όπως είχε αποκαλύψει με σχετικό ρεπορτάζ το eidisis.gr, για λόγους οδικής ασφάλειας και παράλληλα προστασίας των καλλιεργειών των αγροτών στο λεκανοπέδιο Μουριών-Δοϊράνης, εξ αιτίας του υπερπληθυσμού τους στην περιοχή αυτή.
Ξημερώματα της Κυριακής 28 Αυγούστου ξεκίνησαν οι εθελοντές κυνηγοί την επιχείρηση μείωσης του υπερπληθυσμού των αγριογούρουνων και μέσα σε λίγες ώρες είχαν σκοτώσει 15 από αυτά.

Όπως δήλωσε στο eidisis.gr ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου, Χαράλαμπος Βασιλειάδης, έχει αυξηθεί επικίνδυνα ο αριθμός των αγριογούρουνων στην περιοχή και οι κυνηγοί συμμετέχουν στην προσπάθεια μείωσής τους, εθελοντικά, με δικά τους έξοδα και με κίνδυνο για τη ζωή τους.

Μάλιστα, έχουν αποφασίσει το κρέας των αγριογούρουνων να διατίθεται για κοινωνικούς σκοπούς. Δείγματα έχουν σταλεί στην Κτηνιατρική Υπηρεσία Κιλκίς, όπως προβλέπεται, προκειμένου να διατεθεί επεξεργασμένο και με ασφάλεια στα μέλη του Συλλόγου Πολυτέκνων ν. Κιλκίς.

Υπενθυμίζεται πως δυο νεκροί και τέσσερις τραυματίες, εκ των οποίων δυο αστυνομικοί, ήταν ο τραγικός απολογισμός τροχαίου δυστυχήματος που συνέβη τα μεσάνυχτα της Δευτέρας 11 Ιουλίου 2022 στο δρόμο Κιλκίς – Δοϊράνης, σε σημείο μεταξύ Καλίνδριας και Δροσάτου, όταν μια αγέλη αγριογούρουνων διέσχισε το εθνικό οδικό δίκτυο, προκαλώντας τη σύγκρουση των τριών αυτοκινήτων. Το τραγικό αυτό δυστύχημα στάθηκε και η αφορμή ώστε να κινηθεί το Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στο Σχέδιο Μείωσης του Πληθυσμού του αγριόχοιρου.

Σύμφωνα με την απόφαση του Δασαρχείου Κιλκίς οι πέντε ομάδες δίωξης, θα καλύψουν τις περιοχές Καβαλάρι, Σ.Σ. Μουριών, Λίμνη Δοϊράνη, Δροσάτο, Αμάραντα, Μυριόφυτο, Γάβρα, Πετράδες.

Οι μέρες άσκησης της δίωξης περιορίζονται στις μέρες Τετάρτη, Σάββατο και Κυριακή και για το χρονικό διάστημα από 28 Αυγούστου ημέρα Κυριακή έως 14 Σεπτεμβρίου ημέρα Τετάρτη.

Η έξοδος των συνεργείων δίωξης, θα γίνεται μετά από τηλεφωνική ενημέρωση του Δασαρχείου Κιλκίς και οι συμμετέχοντες κυνηγοί θα λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των ίδιων και των κατοίκων της περιοχής.

demobanner


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ