Αρχική » Grid with Sidebar » Keraboss Super K, το πρώτο Ελληνικό τζιπ!

Keraboss Super K, το πρώτο Ελληνικό τζιπ!

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Αυτό είναι το πρώτο αυτοκίνητο που κατασκευάζεται και συναρμολογείται εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα με έγκριση τύπου και τις σχετικές πιστοποιήσεις.

SVESTONOF

Κάτι που σημαίνει πως το Keraboss Super K μπορεί να πάρει άδεια κυκλοφορίας και συνεπώς πινακίδες κυκλοφορίας για τους δρόμους.

Το Super K είναι ένα εκτός δρόμου αυτοκίνητο που θα προσφέρεται σε διθέσια και τετραθέσια έκδοση αμαξώματος, το οποίο αποτελείται από πολυεστέρα με το σασί να είναι γαλβανιζέ.

Αυτά τα υλικά δεν επηρεάζονται από την υγρασία και το αλάτι της θάλασσας και απαιτούν ιδιαίτερα μικρή συντήρηση. Έτσι, ο κατασκευαστικός τρόπος και τα υλικά του Keraboss, το καθιστούν ως ένα κατάλληλο όχημα για τα νησιά και τους επαγγελματίες του χώρου των ενοικιαζόμενων (rent a car).

Το μήκος του φτάνει τα 3,375 μέτρα, το πλάτος του τα 1,560 μέτρα και το ύψος του τα 1,590 μέτρα. Την κίνησή του αναλαμβάνει ένας κινητήρας βενζίνης χωρητικότητας 1.000 κ.εκ. που αποδίδει 72 ίππους.

Το Super K κατατάσσεται στα οχήματα μικρής σειράς παραγωγής Μ.Ο.Ι.Κ. (Μεμονωμένα Οχήματα Ιδιαίτερης Κατασκευής). Θα είναι διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας. Η τιμή πώλησης και περισσότερα στοιχεία θα ανακοινωθούν μέσα στις επόμενες μέρες.

Το newsauto, το Νο1 site για το αυτοκίνητο στην Ελλάδα, παρακολουθεί τις εξελίξεις και σύντομα θα σας ενημερώσει με περισσότερες πληροφορίες.

Το πρότζεκτ της εταιρίας Keraboss Cars Manufacturing ξεκίνησε το 2008 και το 2014 εκδόθηκε η αναφορά της κατασκευής του στο σχετικό ΦΕΚ ώστε να μπορεί το εικονιζόμενο εκτός δρόμου όχημα να κινείται νόμιμα στους ελληνικούς δρόμους με πινακίδες που εκδόθηκαν την τρέχουσα χρονιά.

Όπως το αναφέρει και η νομοθεσία του ΜΟΙΚ: Δεν είναι μαζικής παραγωγής αυτοκίνητα, ούτε και οικονομοτεχνικής ανάλυσης εργοστάσιου μαζικής παραγωγής, αλλά αυτό είναι κάτι που έγινε πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Πηγή :newsauto.gr


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ