Αρχική » Grid with Sidebar » Κατασχέσεις κραχτών στο Ηράκλειο από τη θηροφυλακή της Α’ ΚΟΚΔ

Κατασχέσεις κραχτών στο Ηράκλειο από τη θηροφυλακή της Α’ ΚΟΚΔ

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Κατασχέσεις κραχτών στο Ηράκλειο από τη θηροφυλακή της Α’ ΚΟΚΔ

Ακόμα 2 περιστατικά με χρήση ηχομιμητικών συσκευών έλαβαν χώρα, τις προηγούμενες μέρες, σε περιοχές του νοτίου Ηρακλείου.

SVESTONOF

Ξεκινώντας από το πιο σοβαρό, τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης 5 Οκτωβρίου, Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες των Π.Ε. Ηρακλείου και Λασιθίου, αξιοποιώντας καταγγελία, για χρήση ηχομιμητικής συσκευής, μετέβησαν, με το ταχύπλοο σκάφος της Ομοσπονδίας, στην περιοχή Αλυκέπρα, μεταξύ των οικισμών Τρεις Εκκλησίες και Μαριδάκι, του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων.

Πράγματι εντόπισαν τη συσκευή που λειτουργούσε, αναπαράγοντας ήχους ορτυκιών και αμέσως έθεσαν το σημείο προς παρακολούθηση. Στις 07:20 π.μ. περίπου, αντιλήφθηκαν ένα σκάφος να πλησιάζει, από το οποίο αποβιβάστηκαν 3 άτομα, με κυνηγετικούς σκύλους και κυνηγετικό όπλο.

Το ένα άτομο κατευθύνθηκε προς τη συσκευή, προκειμένου να την απενεργοποιήσει, ενώ τα άλλα 2 άρχισαν να θηρεύουν ορτύκια, τα οποία είχαν προσελκυθεί στο σημείο από τη συσκευή.

Οι θηροφύλακες εμφανίστηκαν, δηλώνοντας την ιδιότητά τους, ζητώντας να προβούν στον προβλεπόμενο έλεγχο. Τα 2 άτομα που θήρευαν συμμορφώθηκαν, ενώ το τρίτο που βρισκόταν κοντά στη συσκευή την πήρε, μαζί με την μπαταρία και την πέταξε στη θάλασσα. Οι θηροφύλακες κατάφεραν να εντοπίσουν και ν’ ανακτήσουν μόνο την μπαταρία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ : Δ’ ΚΟΣΕ : Νέες κατασχέσεις κραχτών σε Κυκλάδες και Δερβενοχώρια…VIDEO

Στη συνέχεια, κατάσχεσαν την μπαταρία, ένα κυνηγετικό όπλο και ένα σακίδιο που περιείχε 47 φυσίγγια και ένα θηρευμένο ορτύκι και τα παρέδωσαν στο Αστυνομικό Τμήμα Αστερουσίων, όπου βεβαιώθηκαν τα προβλεπόμενα, βάσει της νέας νομοθεσίας, διοικητικά πρόστιμα στα 2 άτομα, ενώ για το τρίτο, που διέφυγε τελικά, σχηματίστηκε δικογραφία.

Το άλλο περιστατικό σημειώθηκε τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου, κατά τις πρώτες πρωινές ώρες, όταν Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες της Π.Ε. Ηρακλείου, μαζί με τον ιδιωτικό θηροφύλακα του Κ.Σ. Μοιρών, αξιοποιώντας άλλη μία καταγγελία, εντόπισαν μία ηχομιμητική συσκευή στη θέση Τρυπητή, του Δήμου Γόρτυνας.

Παρακολούθησαν το σημείο έως το ξημέρωμα, όταν η συσκευή απενεργοποιήθηκε, καθώς έφερε χρονοδιακόπτη.

Κατάσχεσαν τη συσκευή, την οποία παρέδωσαν στο Δασονομείο Μοιρών, όπου επίσης υπέβαλαν μήνυση κατά αγνώστων.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ