Αρχική » Grid with Sidebar » Kαταδικάστηκε οδηγός ταξί που δεν δέχτηκε να επιβιβάσει τυφλή με σκύλο – οδηγό

Kαταδικάστηκε οδηγός ταξί που δεν δέχτηκε να επιβιβάσει τυφλή με σκύλο – οδηγό

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Καταδικαστική απόφαση σε βάρος ενός οδηγού ταξί που δεν δέχτηκε να εξυπηρετήσει μια τυφλή κοπέλα καθώς έφερε μαζί της σκύλο-οδηγό, εκδόθηκε για πρώτη φορά στη χώρα μας.

SVESTONOF

«Πριν από λίγο και για πρώτη φορά στην Ελλάδα πετύχαμε καταδικαστική απόφαση σε βάρος επαγγελματία οδηγού ταξί ο οποίος αρνήθηκε να επιβιβάσει τυφλή κοπέλα εξαιτίας του σκύλου οδηγού που χειριζόταν, ασκώντας μάλιστα και βία κατά του εκπαιδευμένου Labrador», γνωστοποίησε με ανάρτησή του στο Facebook ο τυφλός δικηγόρος, Βαγγέλης Αυγουλάς ο οποίος και εκπροσώπησε την κοπέλα στο δικαστήριο.

Η εύρεση ταξί για τους ανθρώπους με προβλήματα όρασης αποτελεί ένα πολύ δύσκολο εγχείρημα.

Αναλυτικά η ανάρτηση Βαγγέλη Αυγουλά:

Πριν από λίγο και για πρώτη φορά στην #Ελλάδα ??, πετύχαμε καταδικαστική απόφαση σε βάρος επαγγελματία οδηγού ταξί ο οποίος αρνήθηκε να επιβιβάσει τυφλή κοπέλα εξαιτίας του σκύλου οδηγού που χειριζόταν, ασκώντας μάλιστα και βία κατά του εκπαιδευμένου Labrador .

Μετά την παραδειγματική κρίση της Δικαιοσύνης, η ανάγκη του κοινωνικού διαλόγου για τη #Συμπερίληψη και την #Προσβασιμότητα των τυφλών χειριστών σκύλων οδηγών, είναι τόσο ορατή όσο και ο καθημερινός αγώνας των ανάπηρων πολιτών αυτής της χώρας για τα αυτονόητα!

Ευχαριστώ το Κέντρο Σκύλοι Οδηγοί Ελλάδας – Greek Guide Dogs για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου αλλά και τους συναδέλφους Θέμη Σοφό και Αναστασία Γιαρένη για την πολύτιμη υποστήριξη τους στην υπόθεση. Θα ακολουθήσουν λεπτομέρειες σε Δελτίο Τύπου.

 

demobanner


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ