Αρχική » Grid with Sidebar » Καστοριά: Αρκουδάκι που έπεσε σε δεξαμενή διασώθηκε με τη βοήθεια ενός κορμού…VIDEO

Καστοριά: Αρκουδάκι που έπεσε σε δεξαμενή διασώθηκε με τη βοήθεια ενός κορμού…VIDEO

Για το αρκουδάκι που έπεσε μέσα σε μία δεξαμενή στη Λεύκη Καστοριάς στήθηκε επιχείρηση διάσωσης

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Τυχερό στην ατυχία του στάθηκε ένα μικρό αρκουδάκι που έπεσε μέσα σε μία δεξαμενή στη Λεύκη Καστοριάς. Άμεσα στήθηκε επιχείρηση διάσωσης από τη Διεύθυνση Δασών Καστοριάς και τον «Αρκτούρο» σε συνεργασία με την Εταιρία Προστασίας Περιβάλλοντος Καστοριάς.

SVESTONOF

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μαμά αρκούδα ήταν αρκετά κοντά και συχνά έκανε την εμφάνισή της κοντά στο σημείο της επιχείρησης. Τελικά με τη συνδρομή της Διεύθυνσης Δασών κόπηκε ένας κορμός δέντρου που τοποθετήθηκε εντός της δεξαμενής ώστε να δώσει διέξοδο στο αρκουδάκι.

Πράγματι, έπειτα από λίγη ώρα, κι ενώ όλοι οι συμμετέχοντες είχαν αποχωρήσει, το αρκουδάκι σκαρφάλωσε και βγήκε έξω από τη δεξαμενή και μάλιστα η κάμερα συνέλαβε και τη μαμά αρκούδα που το πήρε και έφυγαν μαζί.

Τα περιστατικά αλληλεπίδρασης σε κατοικημένες περιοχές φέτος έχουν αυξηθεί δραματικά και ο Αρκτούρος απευθύνει έκκληση στους αρμόδιους φορείς να ανταποκριθούν στις συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί και να ενισχύσουν τους φορείς που συμμετέχουν στο πλαίσιο λειτουργίας της Ομάδας Άμεσης Επέμβασης.

Πηγή :https://www.huffingtonpost.gr/

Σχόλιο iHunt.gr : Όλο το ζουμί της υπόθεσης είναι η τελευταία παράγραφος, γιατί όσο και να μην θέλει να το πει ανοιχτά η Μ.Κ.Ο Αρκτούρος, αναγκάζεται εκ των πραγμάτων να παραδεχτεί ότι ο πληθυσμός της αρκούδας στην χώρα μας έχει αυξηθεί υπερβολικά και επιπλέον ζητά έξτρα “ενίσχυση” , χρηματική προφανώς και πετάει το μπαλάκι στους αρμόδιους φορείς για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, κατάσταση για την οποία η Μ.Κ.Ο έχει τεράστιο μερίδιο ευθύνης.

demobanner


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ