Βγαλγμένο από παιδικό παραμύθι το περιστατικό που σημειώθηκε σε κοτέτσι φάρμας στα Καλάβρυτα, καθώς μία κότα κλώσησε κουκουβάγιε που ανήκουν σε σπάνιο είδος. Σε Σύλλογο Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής τα νεογνά.
Μπροστά σε ένα ασυνήθιστο περιστατικό βρέθηκε ένας πυροσβέστης που διατηρεί μικρή φάρμα σε χωριό των Καλαβρύτων, όταν διαπίστωσε πως μία από τις κότες του κλώσησε κουκουβάγιες, που ανήκουν μάλιστα σε σπάνιο είδος.
Ο πυροσβέστης Χρήστος Ανδριόπουλος, ανέφερε το περιστατικό όταν διαπίστωσε ότι μια κότα έλειπε από το κοτέτσι και, όταν μετά από μερικές μέρες επέστρεψε, είδε έκπληκτος ότι στο κοτέτσι και στα σημεία που κινούνταν η κότα, από πίσω της ακολουθούσαν τρεις κουκουβάγιες που πιθανά είχε κλωσήσει τις προηγούμενες μέρες.
Θέλοντας να προστατεύσει τα νεογνά, κινήθηκε άμεσα και ήρθε σε επαφή με τους υπεύθυνους του Συλλόγου Προστασίας και Περίθαλψης Αγριας Ζωής “ΑΝΙΜΑ”, ενώ μιλώντας στην “Πελοπόννησο”, είπε: “Ήταν πραγματικά συγκινητικό αυτό που είδα -μια κότα να ακολουθείται από τρία πουλιά. Η κότα είχε χαθεί κι εκεί που λέγαμε ότι την είχε πάρει κάποιο μεγάλο ζώο, τελικά την είδαμε να επιστρέφει και να κλωσά τρία αβγά.
Μόλις είδα να την ακολουθούν τρία πουλιά που έμοιαζαν με κουκουβάγιες έμεινα κατάπληκτος. Είμαι γέννημα θρέμμα της περιοχής και πρώτη φορά, στα 25 χρόνια που κάνω αυτή τη δουλειά, είδα κάτι ανάλογο. Επειδή δεν γνωρίζω τις ανάγκες τέτοιων πουλιών, επικοινώνησα με τον σύλλογο και θα έρθουν να τα παραλάβουν, ώστε να διασφαλίσουν ότι θα μεγαλώσουν όπως πρέπει.
Τα πουλιά είναι υγιέστατα, αλλά επειδή δεν γνωρίζω τι ακριβώς χρειάζονται για να μεγαλώσουν σωστά, θα τα δώσουμε ώστε να μεριμνήσει ο σύλλογος”.
Παραδίδονται στον Σύλλογο Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής “ΑΝΙΜΑ”
Πληροφορίες της “Π” αναφέρουν ότι τα τρία πουλιά θα παραδοθούν σήμερα στο Δασαρχείο Καλαβρύτων και από εκεί στους υπευθύνους της “ΑΝΙΜΑ” για να τα μεταφέρουν σε ειδικό χώρο στην Αθήνα.
Σύμφωνα με ενημέρωση των υπευθύνων του “ΑΝΙΜΑ”, αφού πρώτα υποβάλουν σε όλες τις εξετάσεις τα τρία πουλιά για να δουν ποια είναι η ταυτότητά τους, θα τα κρατήσουν σε ειδικό χώρο, μέχρι να μεγαλώσουν αρκετά και στη συνέχεια θα τα αφήσουν ελεύθερα στη φύση.