Αρχική » Grid with Sidebar » Καιρός 22/4/2023: Βροχερός σήμερα με 20άρια

Καιρός 22/4/2023: Βροχερός σήμερα με 20άρια

Οι περιοχές με έντονα φαινόμενα

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Δεν θα είναι πολύ καλός ο καιρός, το Σάββατο (22/04), αφού προβλέπονται βροχές και τοπικές καταιγίδες παρά τους σχεδόν 20 βαθμούς Κελσίου.

SVESTONOF

Ο καιρός θα είναι βροχερός σε όλη την Ελλάδα, το Σάββατο (22/04), με πολλές καταιγίδες να αναμένονται ιδίως στις νότιες Κυκλάδες, στην Κρήτη και – κατά τόπους – στα Δωδεκάνησα. Η θερμοκρασία, παρ’ όλα αυτά, δεν θα σημειώσει μεταβολή και έτσι θα κινηθεί γύρω από τους 20 βαθμούς Κελσίου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ, προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στις νότιες Κυκλάδες, στην Κρήτη και – κατά τόπους – στα Δωδεκάνησα. Ακόμα, στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία – κατά τόπους – θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, στα ηπειρωτικά θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες.

Βέβαια, το βράδυ ο καιρός στα δυτικά θα βελτιωθεί ενώ στις υπόλοιπες περιοχές τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νότια.

Επισημαίνεται ότι οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4, τοπικά στα βόρεια πελάγη βόρειοι και στη δυτική Κρήτη ανατολικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια, όπου θα φθάσει τους 19 βαθμούς. Ακόμα, στην υπόλοιπη χώρα, ο υδράργυρος θα φτάσει τους 20 με 21 και – κατά τόπους – στα ηπειρωτικά τους 22 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και, από τις απογευματινές ώρες, θα εκδηλωθούν όμβροι και σποραδικές καταιγίδες, το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα βόρειοι.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν, θα σημειωθούν τοπικές βροχές και κυρίως, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ – ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν, θα σημειωθούν τοπικές βροχές και κυρίως, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες αλλά, από τις βραδινές ώρες, αναμένεται βελτίωση του καιρού στη δυτική Μακεδονία και εξασθένηση των φαινομένων στις υπόλοιπες περιοχές.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί, από το βράδυ, έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 7 έως 19 βαθμούς Κελσίου, στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ – ΗΠΕΙΡΟΣ – ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ – ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις, αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και αποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, στο Ιόνιο βορειοδυτικοί τοπικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 9 έως 21 βαθμούς Κελσίου, στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ – ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ – ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις όπου βαθμιαία θα αυξηθούν, θα σημειωθούν τοπικές βροχές και κυρίως, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες αλλά, από τις βραδινές ώρες, βελτίωση στα δυτικά τμήματα και εξασθένηση των φαινομένων στις υπόλοιπες περιοχές.
Άνεμοι: Μεταβλητοί και στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 8 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ – ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις στις Κυκλάδες – κατά διαστήματα αυξημένες – με τοπικές βροχές κυρίως στα νότια, όπου ενδέχεται να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες και νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς καταιγίδες, στην Κρήτη, με βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ στις Κυκλάδες και από το απόγευμα βόρειοι και, στην Κρήτη, από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 στα δυτικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες κυρίως στα νότια, όπου είναι πιθανό να σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και από το βράδυ στα βόρεια έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και, από τις απογευματινές ώρες, θα εκδηλωθούν όμβροι και σποραδικές καταιγίδες, αλλά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν το βράδυ.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και βόρειοι από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 9 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

demobanner


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ