Αρχική » Grid with Sidebar » Καχριμάνης: Για… απόσυρση η μελέτη της λίμνης..

Καχριμάνης: Για… απόσυρση η μελέτη της λίμνης..

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Παράταση στη διαβούλευση για την Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη της λίμνης προανήγγειλε από τα Γιάννινα ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Αμυράς. Η ειδική περιβαλλοντική μελέτη αποτελεί το πρώτο βήμα για να οδηγήσει μελλοντικά σε Προεδρικό Διάταγμα, φαίνεται ωστόσο ότι απαιτεί περισσότερο χρόνο για εξέταση κάτι που αναγνώρισε ο Υφυπουργός.

SVESTONOF

«Η κοινωνία της περιοχής μπορεί να μετέχει στη διαβούλευση για να δούμε τι Προεδρικό Διάταγμα θα φτιάξουμε. Εμείς σκεφτόμαστε να δώσουμε παράταση στη διαβούλευση και παρακαλώ όλους να μετέχουν ώστε να έχουμε ένα ισχυρό Προεδρικό Διάταγμα» ανέφερε σε δηλώσεις του ο Υφυπουργός.

Λίγο αργότερα και στην εκδήλωση που οργάνωσε η Ε’ Κυνηγετική Ομοσπονδία, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου από το βήμα κάλεσε τον Υφυπουργό να αποσύρει τη μελέτη για την λίμνη καθώς παρουσιάζει πολύ σοβαρά προβλήματα.

«Δεν είναι για διόρθωμα αλλά για απόσυρση.. Δεν μπορούμε ούτε να την εξετάσουμε.. Σε αντίθεση με ότι συμβαίνει σε άλλες περιοχές της χώρας όπου τα πράγματα έχουν γίνει σωστά εδώ υπάρχουν πάρα πολλά λάθη.. Η μελέτη είναι για απόσυρση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης.

Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος αναγνώρισε ότι υπάρχουν ζητήματα που ανακύπτουν στο στάδιο της διαβούλευσης και δεσμεύτηκε ότι όλα στο μέτρο του δυνατού θα αντιμετωπιστούν.

Πηγή :https://www.epiruspost.gr/


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ