Αρχική » Grid with Sidebar » Κ.Σ. Σητείας : Διαφωνούμε αλλά σεβόμαστε την απόφαση για τρίμηνη απαγόρευση των εκπαιδευτικών

Κ.Σ. Σητείας : Διαφωνούμε αλλά σεβόμαστε την απόφαση για τρίμηνη απαγόρευση των εκπαιδευτικών

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Ομαλά κύλησε η διαδικασία για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Κυνηγετικού Συλλόγου Σητείας. Της εκλογικής διαδικασίας προηγήθηκε Γενική Συνέλευση στο γραφείο του Συλλόγου.

SVESTONOF

Πολλά μέλη έθεσαν την τρίμηνη απαγόρευση για τις ζώνες εκπαίδευσης σκύλων, από Απρίλιο έως Ιούνιο. Εκφράστηκε η αντίθεση για την συγκεκριμένη απόφαση, η οποία εκδίδεται από το οικείο Δασαρχείο. Όπως δήλωσε στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο κ. Μανόλης Λιλιμπάκης, τα μέλη επικεντρώθηκαν στην τρίμηνη απαγόρευση που υπάρχει για να εκγυμνάζουν τα σκυλιά τους από 1η Απριλίου έως 30 Ιουνίου. Η απαγόρευση εκδίδεται από την Διεύθυνση Δασών Λασιθίου. Όπως κάθε χρόνο, έχει ψηφιστεί τον Αύγουστο η νέα ρυθμιστική, αλλά για να ισχύσει αυτό το μέτρο θα πρέπει να έχει γίνει πρώτα μελέτη. Το γράφει ξεκάθαρα, αφού γίνει εκτίμηση της πίεσης για την όχληση της αναπαραγωγής.

Εμείς ως Κυνηγετικός Σύλλογος λοιπόν δε συμφωνούμε. Έχουμε καταθέσει τις προτάσεις μας στην Ομοσπονδία Κρήτης και Δωδεκανήσου. Έχουμε αναφέρει ότι καλό είναι να ισχύει η απαγόρευση, αλλά τους σωστούς μήνες. Δεν είναι δυνατό να βγαίνει Απρίλιο, Μάιο, Ιούνιο για όλη την Ελλάδα μία κοινή απαγόρευση, κοινή ρυθμιστική. Η πρότασή μας είναι να γίνει Μάρτιο, Απρίλιο η απαγόρευση που είναι οι κύριοι μήνες αναπαραγωγής σε εμάς, όπως έχει παρατηρηθεί.

Στην πρόταση που έχουμε κάνει αναφέρεται ότι ακόμα και στα 500 μέτρα διαφορά υψομέτρου του ενός τόπου με τον άλλο έχουμε διαφορές τουλάχιστον 15 ημέρες. Για παράδειγμα στην περιοχή μας το οροπέδιο της Ζήρου με το Παλαίκαστρο που είναι σε τελείως διαφορετικά υψόμετρα, έχουμε διαφοροποιήσεις τουλάχιστον 15 ημέρες.

Ωστόσο δε συμφωνούμε με την απαγόρευση σε ό,τι αφορά το χρόνο και τη διάρκεια όμως οφείλουμε να την σεβαστούμε, έχουμε ενημερώσει τα μέλη μας κι ευελπιστούμε ότι του χρόνου στη νέα ρυθμιστική θα είναι πιο τεκμηριωμένα τα δεδομένα με τις σωστές περιόδους κι ανεξάρτητα η κάθε περιοχή που έχει διαφορετικό κλίμα. Να μην είναι μαζικά σε όλη την Ελλάδα το ίδιο. Τουλάχιστον -αν δεν είναι εφικτό σε νομούς- να είναι διαφορετική σε επίπεδο Κρήτης από την υπόλοιπη Ελλάδα».

ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ -https://www.anatolh.com/

demobanner


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ