Αρχική » Grid with Sidebar » Κ.Σ. Σερρών : Αντίθετος στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών

Κ.Σ. Σερρών : Αντίθετος στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Ο κυνηγετικός σύλλογος Σερρών εκπρόσωποι 1300 μέλη η ζωή των οποίων είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη φύση μέσα από την άσκηση της θήρας.

SVESTONOF

Με την παρούσα ανακοίνωση θέλουμε να εκφράσουμε την αντίθεση μας στην κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου έκτασης 4100 στρεμμάτων, στο όρος Μενοίκιο, καθώς και στην εγκατάσταση δεκατεσσάρων ανεμογεννητριών στο όρος Λαϊλιάς της Π.Ε Σερρών, που έχουν ανακοινωθεί.

Οι δεκατέσσερις ανεμογεννήτριες οι οποίες στην ουσία αποτελούν το ίδιο έργο.(σπασμένο) σέ τρία μέρη, προβλέπεται να εγκατασταθούν στα εξωτερικά όρια σε περιοχές του Δικτύου natoura 2000.

Είναι γνωστό πως για την εγκατάσταση και την μεταφορά των υλικών αναμένεται να γίνει σημαντική αλλοίωση των φυσικών χαρακτηριστικών της περιοχής με την διαμόρφωση του εδάφους στον χώρο εγκατάστασης και και την οποιια για τής ανάγκες μεταφοράς.

Όσον αφορά τους χρήστες του όρους Μενοικίου, με την εγκατάσταση ενός τόσο μεγάλου βιομηχανικού έργου, θα ακυρώσει αυτόματα κάθε δραστηριότητα που ασκειτο μέχρι σήμερα όπως η αναψυχή,η θήρα, η κτηνοτροφία και άλλες. Αντίστοιχα στην περιοχή του αιολικού πάρκου, το τοπίο θα υποβαθμιστεί ιδιαίτερα και θα αποτελέσει αποτρεπτικό παράγοντα για την επίσκεψη των πολιτών είτε για λόγους επαγγελματικούς είτε για λόγους αναψυχής.

ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΆΝΩ ΛΟΓΟΥΣ ΕΊΜΑΣΤΕ ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ ΣΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΊΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΆΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΏΝ ΚΑΙ ΦΩΤΟΒΟΤΑΙΚΩΝ ΠΑΡΚΩΝ ΣΤΑ ΟΡΗ ΛΑΪΛΙΆΣ ΚΑΙ ΜΕΝΟΙΚΙΟ.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ