Αρχική » Grid with Sidebar » Κ.Σ. Πύλης: Παρεδόθη η εικόνα του Αγ. Ευσταθίου στον Ι. Ναό Αγ. Βησσαρίωνα

Κ.Σ. Πύλης: Παρεδόθη η εικόνα του Αγ. Ευσταθίου στον Ι. Ναό Αγ. Βησσαρίωνα

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Η υπόσχεση έγινε έργο από τον Κυνηγετικός Σύλλογο Πύλης, παραδίδοντας σήμερα την εικόνα του Αγ. Ευσταθίου και προστάτη των κυνηγών στον Ι.Ν. Αγ. Βησσαρίωνα Πύλης.

SVESTONOF

Το ΔΣ του Κυνηγετικού Συλλόγου Πύλης πέρυσι στις 19 Σεπτεμβρίου ημέρα του Αγ. Ευσταθίου, έδωσε μια υπόσχεση…Να Αγιογραφηθεί η εικόνα του Αγ Ευσταθίου, προστάτη των κυνηγών και να την παραδώσει στην Εκκλησία του Αγ. Βησσαρίωνος στην Πύλη.

Έτσι κι έγινε… Εχθές Τετάρτη 5 Απριλίου σύσσωμο το ΔΣ του Συλλόγου, κόμισε και παρέδωσε την εικόνα στον Αρχιερατικό Επίτροπο Πύλης π. Δημήτριο Κατσαρό, ο οποίος μαζί με τον π. Ιάκωβο Αστίθα την παρέλαβαν στον χώρο του «Σολέα» του Ναού, ψάλλοντας το Απολυτικίο του Αγίου.

Έτσι ο Αγ. Ευστάθιος απέκτησε πλέον μόνιμη «κατοικία» στον Ι. Ναό του Αγ. Βησσαρίωνα στην Πύλης και σύμφωνα με τον π. Δημ. Κατσαρό, η Πύλη θα τιμά τη μνήμη του την ημέρα της εορτής του με πανηγυρικό Εσπερινό & Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Κατά την παράδοση παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Θαν. Μανούρας, ο Αντ/ρος κ. Γιαν. Χαντζιάρας, ο Γραμματέας κ. Χρ. Τεντολούρης & ο Κοσμήτορας κ. Βασ. Αντωνίου.

Την εικόνα φιλοτέχνησε ο αγιογράφος τεχνίτης και Υπ/νος Θήρας & απελευθέρωσης θηραμάτων του Συλλόγου κ. Μάριος Μαγκούτης.

Πηγή :https://pylinews.gr/

 

demobanner


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ