Αρχική » Grid with Sidebar » Κ.Σ. Καστοριάς: Δεν είναι ντροπή να ζητήσουμε από κάποιον να μας διδάξει…

Κ.Σ. Καστοριάς: Δεν είναι ντροπή να ζητήσουμε από κάποιον να μας διδάξει…

by iHunt
Κ.Σ. Καστοριάς: Δεν είναι ντροπή να ζητήσουμε από κάποιον να μας διδάξει…

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Μετά τις μπόρες των προηγούμενων ημερών ήρθε και η ώρα για την συλλογή άγριων μανιταριών και μιας και η τροφοσυλλογή είναι στο πνεύμα του κυνηγού, θα ήθελα να τονίσω την απαραίτητη προσοχή που πρέπει να δείξουμε όταν τα μαζεύουμε.

SVESTONOF

Ο μύκητας είναι κάτι το μαγικό και όσο ασχοληθείς μαζί του τόσο περισσότερο σε ελκύει, από τα όμορφα και περίεργα μανιτάρια μέχρι τον τρόπο που κάνει ένα ολόκληρο δάσος να επικοινωνεί μεταξύ του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ : Για μανιτάρια πήγαμε και βρήκαμε …γουρούνια!

Αυτή η μαγεία όμως κρύβει κι κινδύνους, από μια δηλητηρίαση έως και τον θάνατο. Η ομορφιά μπορεί να σε σαγηνέψει και χωρίς τις απαραίτητες γνώσεις μπορεί να βρεθείς σε μια πολύ δύσκολη και ίσως μη αναστρέψιμη κατάσταση.

Η γνώση και η συγκράτηση είναι το κλειδί για να μη βρεθούμε σε μια τέτοια κατάσταση, πρέπει να μάθουμε να ξεχωρίζουμε και να διαλέγουμε.

Ξεκινώντας αργά, μαθαίνοντας λίγα είδη και εύκολα προς αναγνώριση, υπάρχουν δεκάδες βιβλιογραφίες για τα μανιτάρια, μέσα από το Ίντερνετ, με βιντεάκια η με τον παλιότερο τρόπο, τις γνώσεις από πιο παλιούς και έμπειρους συλλέκτες στο πεδίο.

Δεν είναι ντροπή να ζητήσουμε από κάποιον να μας διδάξει. Έτσι κάπως ξεκίνησαν όλοι.

Το agriamanitaria.gr είναι μια ελληνική ιστοσελίδα με τα θανατηφόρα μανιτάρια, ώστε να μπορέσει οποίος επιθυμεί να τα μελετήσει, η ιστοσελίδα επίσης έχει πολλές ενότητες για αναγνώριση εδώδιμων και μη μανιταριών.

Κυνηγετικός Σύλλογος Καστοριάς


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ