Αρχική » Grid with Sidebar » Κ.Σ. Αμαλιάδας : Πρόγραμμα καταγραφής κάρπωσης των αγριόχοιρων

Κ.Σ. Αμαλιάδας : Πρόγραμμα καταγραφής κάρπωσης των αγριόχοιρων

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Αγαπητοί συνάδελφοι, η Ομοσπονδία μας, προχωρά σε ένα πρόγραμμα καταγραφής κάρπωσης των αγριόχοιρων στην Πελοπόννησο, με γνώμονα την αειφορική θηραματική του διαχείριση και έχει ως στόχο την δημιουργία τράπεζας δεδομένων που αφορούν την ετήσια κάρπωση του είδους, με δεδομένο ότι δεν υπάρχει πλέον περιορισμός στην αριθμητική του κάρπωση ο οποίος θα λειτουργούσε μεροληπτικά για την καταγραφή από τις κυνηγετικές ομάδες.

SVESTONOF

Η καταγραφή αυτή θα γίνει για δύο χρονικές περιόδους, η πρώτη αφορά το χρονικό διάστημα 15 Σεπτεμβρίου 2021 έως 20 Ιανουαρίου 2022 και η δεύτερη το χρονικό διάστημα από 21 Ιανουαρίου 2022 έως 28 Φεβρουαρίου 2022, προκειμένου να εκτιμηθεί η πληθυσμιακή δυναμική του είδους στην Πελοπόννησο.

Παρακαλούμε λοιπόν όλους τους συναδέλφους κυνηγούς του-μέλη του συλλόγου μας, να επικοινωνήσουν με τα μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου μας ή ακόμα και με τον θηροφύλακα που εδρεύει στην περιοχή μας για την άμεση ενημέρωση εκ μέρους της ομάδας τους, για την κάρπωση την συνολική για κάθε μια από τις δυο αυτές χρονικές περιόδους. Τα αποτελέσματα που θα προκύψουν, θα χρησιμοποιηθούν για την μελλοντική διαχείριση τόσο του είδους του συγκεκριμένου, όσο και για την χρονική περίοδο θήρευσης στις μελλοντικές κυνηγετικές περιόδους. Ανάλογες δράσεις-ενέργειες θα γίνουν και στο μέλλον και θα χρειαστούμε τη συμβολή και την συμμετοχή όλων των κυνηγών.

Πλέον οι καιροί άλλαξαν και θα πρέπει όλοι να συμμετάσχουμε και να συνδράμουμε ο καθένας με τον δικό του τρόπο προκειμένου να συγκεντρώνονται ανάλογα στοιχεία προκειμένου να έχουμε κι εμείς τα “όπλα μας γεμάτα” σε κάθε περίπτωση. Στην προκειμένη περίπτωση, μπορεί να μιλάμε για ένα θήραμα το οποίο βρίσκεται σε πληθυσμιακή επάρκεια, αλλά αυτό δε σημαίνει πως πρέπει να παραμείνουμε εφησυχασμένοι και να μην παρακολουθούμε την εξέλιξη του πληθυσμού του όπως και σε όλα βέβαια τα υπόλοιπα θηράματα.

Για το Δ.Σ.

Ο πρόεδρος              ο Γεν. Γραμματεας

Κώστας Μουσάς     Σπύρος Ρουμελιώτης


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ