Αρχική » Grid with Sidebar » Κ. Αραβώσης σε Μπομπολάκη: Οι κυνηγοί παίζουν σημαντικό ρόλο στην ισορροπία των ειδών…VIDEO

Κ. Αραβώσης σε Μπομπολάκη: Οι κυνηγοί παίζουν σημαντικό ρόλο στην ισορροπία των ειδών…VIDEO

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Το Σάββατο 11 Ιουνίου η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία, πρόεδρος της οποίας είναι η κα Μπομπολάκη (θυμάστε, αυτή που έλεγε ότι οι κυνηγοί σκοτώνουν τα βελανίδια), διοργάνωσε διαδικτυακή συνάντηση σκοπός της οποίας ήταν δημιουργηθεί μια πρόταση για μια νέα και σύγχρονη ρυθμιστική απόφαση θήρας. Στη συνάντηση συμμετείχαν 25 άτομα και την δεν ήταν ποτέ περισσότεροι από 10 θεατές online στο YouTube. Δεν συμμετείχαν ούτε η Ορνιθολογική, αλλά ούτε και το WWF παρά μόνο κάποιες διαδικτυακές ομάδες που μάταια προσπαθούν να αποκτήσουν δόξα και υπόσταση.

SVESTONOF

Στη διαδικτυακή αυτή συνάντηση κατέθεσε τις θέσεις του ο Γενικός Γραμματέας Δασών του Υπουργείου Περιβάλλοντος κ. Κωνσταντίνος Αραβώσης, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τάσος Ηλιόπουλος και η βουλευτής του ΚΚΕ κα. Διαμάντω Μανωλάκου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν υπήρχε αντιπρόσωπος από την Ορνιθολογική και το WWF παρά μόνο από κάποιες διαδικτυακές ομάδες.

Αυτά που ακούστηκαν στη συνάντηση αυτή ήταν εκτός πραγματικότητας αφού η συντριπτική πλειοψηφία των συμμετεχόντων μίλαγαν με αντικυνηγετικούς αλαλαγμούς χωρίς να έχουν στοιχεία να υποστηρίξουν αυτά που έλεγαν. Τα επιχειρήματα ήταν εύκολο να τα καταρρίψει πρωτοετής φοιτητής δασολογίας ή δασοπονίας.

Μεγάλη εντύπωση προκάλεσε (για τους συμμετέχοντες) προκάλεσε η τοποθέτηση του κ. Αραβώση ο οποίος αφού μίλησε για την κλιματική αλλαγή και τις προσπάθειες διατήρησης της βιοποικιλότητας αναφέρθηκε στη θήρα του τρυγονιού, στους κυνηγούς και στην επιστημονική τεκμηρίωση της θήρας στην Ελλάδα.

Για το τρυγόνι είπε ότι εκπονείται μια μελέτη για λογαριασμό του υπουργείου η οποία θα ληφθεί υπόψιν για τη Θήρα του τρυγονιού.

Τόνισε ότι το υπουργείο διαθέτει επιστήμονες που διασφαλίζουν την ισορροπία των ειδών στη φύση και μιλώντας για τους κυνηγούς είπε ότι οι κυνηγοί είναι ένας σημαντικός φορέας που συμβάλλουν στην ισορροπία της φύσης. Είναι βασικός παράγοντας στην προστασία της φύσης.

Έξω από τα δόντια τα είπε ο κ. Αραβώσης μέσα στην σε ένα κοινό άκρως αντικυνηγετικό. Η τοποθέτηση αυτή δείχνει το πως βλέπει το υπουργείο και η κυβέρνηση την δραστηριότητα της θήρας.

Δείτε τι είπε για το τρυγόνι ο κ. Αραβώσης…

Δείτε τι είπε για τους κυνηγούς

Κώστας Λουρής για τo iHunt.gr


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ