Αρχική » Grid with Sidebar » IWA 2015 :Ισόβιο… μνημόνιο για τα όπλα!

IWA 2015 :Ισόβιο… μνημόνιο για τα όπλα!

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Χαμένοι στη… μετάφραση και όχι στους διαδρόμους της μεγαλύτερης κυνηγετικής έκθεσης στον κόσμο, μείναμε για άλλη μια φορά με την απορία της μνημονιακής πολιτικής σε θέματα οπλοκατοχής που ασκείται στους Eλληνες κυνηγούς από τη χούντα και μετά.
 
Καχύποπτοι αρμόδιοι μετέφρασαν όπως «ήθελαν» όλες τις ευρωπαϊκές οδηγίες για τα όπλα, κυνηγετικά και μη, καθιστώντας την Ελλάδα τη μόνη οπλοφοβική χώρα στην Ευρωπαϊκή Ενωση.
 
Ουρανοκατέβατη η παρουσίαση του νέου 828, του πρώτου superpose Benelli.
 
Φέτος, η δυναμική του ελληνικού οπλοφοβικού λόμπι φάνταζε ακόμη πιο πολύ… μοναδική, καθώς οι ανακοινώσεις για τη διευκόλυνση της οπλοκατοχής στα βόρεια και ανατολικά σύνορά μας έβαλε σε σκέψεις ακόμη και τους αρνητές της κουλτούρας των όπλων!
 
Δεν υπάρχει αυτήν τη στιγμή καμία χώρα της Ευρώπης στην οποία να απαγορεύεται η κατοχή ραβδωτών τουφεκίων.
 
Ακόμη και η Αλβανία όπου όλοι έχουν παράνομα όπλα- ανακοίνωσε την αλλαγή στη νομοθεσία της κατοχής ραβδωτών όπλων προς το ευνοϊκότερο.
 
Σκόπια, Βουλγαρία, Ρουμανία, Κροατία, Σλοβενία, Τσεχία, Σλοβακία, Ουγγαρία, Πολωνία και Ουκρανία αλλάζουν το νομοθετικό τους πλαίσιο.
 
Στη γειτονική Τουρκία, που πλέον έχει τα περισσότερα περίπτερα στην έκθεση της Νυρεμβέργης, τα κυνηγετικά όπλα δίνονται χωρίς όριο, τα πιστόλια – περίστροφα έως 4 (!) ανά άτομο και δύο ραβδωτά τουφέκια -το νέο δώρο του Ερντογάν- στους Τούρκους κυνηγούς και σκοπευτές…
 
Με το νέο superpose της Benelli ανά χείρας. Το «Εθνος-Κυνήγι» ήταν το μόνο κυνηγετικό έντυπο στην IWA 2015.
 
Ακόμη και για αυτούς που θα ισχυριστούν ότι απλώς, βοηθάει την ανερχόμενη οπλοβιομηχανία της χώρας του, πάλι μόνο οφέλη θα έχει. Οικονομικά και κοινωνικά…
 
Aυξάνουν τζίρους…
 
Στη φετινή έκθεση, εκτός από τους Τούρκους που προαναφέραμε, όλοι κινήθηκαν σε εμπορικές συναλλαγές προ κρίσης, με το κυνήγι και τη σκοποβολή να αυξάνουν τζίρους και θιασώτες σε όλο τον πλανήτη.
 
Η Beretta έφερε την εξέλιξη της τεχνολογίας των έξυπνων τηλεφώνων στο κυνήγι. Ο δ/ντής Marketing παρουσιάζει το GunPod 2, στη νέα καραμπίνα LITE.
 
Συγκεκριμένα, 1.383 περίπτερα από 79 χώρες και 41.748 εμπορικοί επισκέπτες από 123 χώρες είναι ένα μαγικό νούμερο που επιβεβαιώνει τις αυξητικές τάσεις του αριθμού των ανθρώπων της υπαίθρου, φίλων του κυνηγίου και της σκοποβολής…
 
Τριτοκοσμικές χώρες έχουν λύσει τα αστυνομικού τύπου κωλύματα της οπλοκατοχής και έχουν κάνει βήματα προς τα εμπρός, εκμεταλλευόμενες οικονομικά τους κυνηγότοπούς τους και τον κυνηγετικό τουρισμό.
 
Η Browning συνεχίζει το λανσάρισμα του B725, που έχει να επιδείξει μια επιτυχημένη πορεία σε Ευρώπη και ΗΠΑ.
 
Από την Ελλάδα, μόνο τα φυσίγγια της Lambro επέβαλαν τη σημαία μας στον πραύλιο χώρο και διαφήμισαν τη χώρα μας με τα ποιοτικά φυσίγγια που εξάγονται πλέον σε δεκάδες χώρες! Μόνο συγχαρητήρια αξίζουν στον κ. Γιάννη Ναυπλιώτη…
 
Νέα μοντέλα 
 
Το νέο 828 της Benelli «προσγειώθηκε» στο περίπτερο της εταιρείας, μέσα από ένα εντυπωσιακό σκηνικό, ενώ οι νέες καραμπίνες της Beretta έκλεψαν την παράσταση με τον Gunpod 2, τον ορισμό της ηλεκτρονικής εξέλιξης στα κυνηγετικά όπλα.
 
Ο κ. Φάνης Ρωμαίος, αντιπρόσωπος πλέον όλου του ομίλου SAUER ? MAUSER στη χώρα μας, με ένα ραβδωτό αριστούργημα της εταιρείας.
 
H Franchi βάλθηκε να εντυπωσιάσει τους Ελληνες κυνηγούς με τη νέα SLUG για το γουρουνοκυνήγι και τη νέα καραμπίνα Sporting…
 
Ας δούμε, όμως, σε πρώτη φάση τα νέα των όπλων με μια γρήγoρη ματιά στις προθήκες της IWA 2015…
 
Αντώνης Μπληζιώτης
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Αντώνης Μπληζιώτης
 

SVESTONOF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ