Αρχική » Grid with Sidebar » Ιταλία: Χαλαρώνει τη νομοθεσία για το κυνήγι λόγω της «εισβολής» αγριογούρουνων

Ιταλία: Χαλαρώνει τη νομοθεσία για το κυνήγι λόγω της «εισβολής» αγριογούρουνων

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Η συντηρητική κυβέρνηση της Ιταλίας σκοπεύει να χαλαρώσει τη νομοθεσία για το κυνήγι, προκειμένου να αντιμετωπίσει αυτό που οι αγρότες της χώρας περιγράφουν ως «εισβολή» αγριογούρουνων.

SVESTONOF

Η εμφάνιση αγριογούρουνων είναι σύνηθες φαινόμενο στην ιταλική ύπαιθρο, αλλά το τελευταίο διάστημα αναφέρεται όλο και συχνότερα ακόμη και σε κεντρικά σημεία της Ρώμης, όπου προφανώς οι αγριόχοιροι αναζητούν τροφή στα σκουπίδια της Αιώνιας Πόλης.

Στην τροπολογία που ετοιμάζουν τα «Αδέλφια της Ιταλίας» (FDI, το κόμμα της πρωθυπουργού Τζόρτζια Μελόνι) — το περιεχόμενο της οποίας έγινε γνωστό στο πρακτορείο Reuters — προβλέπεται ότι η σύλληψη και η θανάτωση άγριων ζώων θα επιτρέπεται σε αστικά κέντρα και προστατευόμενες περιοχές. Μάλιστα, θα επιτρέπεται η συμμετοχή αστυνομικών, δασονόμων και αδειοδοτημένων ιδιωτών κυνηγών σε σχετικές εκστρατείες.

Η τροπολογία διευκρινίζει ότι τα θηράματα θα μπορούν να καταναλωθούν εφόσον οι υγειονομικές αρχές βεβαιώσουν πως είναι κατάλληλα προς βρώση.

Η αγροτική ένωση Coldiretti χαιρέτισε τη νομοθετική μεταρρύθμιση, υπογραμμίζοντας ότι ήταν απολύτως αναγκαία καθώς στην Ιταλία «2,3 εκατομμύρια αγριογούρουνα εισβάλλουν σε πόλεις και κοινότητες στην ύπαιθρο». Τα αγριογούρουνα πλησιάζουν «όλο και πιο κοντά» σε σπίτια, σχολεία και πάρκα, καταστρέφουν καλλιέργειες, επιτίθενται σε οικόσιτα ζώα και προκαλούν τροχαία ατυχήματα, δήλωσε ο πρόεδρος της Coldiretti Έτορε Πραντίνι.

Ο βουλευτής του FDI Φραντσέσκο Μικελότι είπε ότι μόνο όσοι υποκινούνται από «τυφλή περιβαλλοντική ιδεολογία» ή διαμένουν σε πολυτελή προάστια θα μπορούσαν να αντιταχθούν στο μέτρο.

Ο αρχηγός του κόμματος των Πρασίνων Άντζελο Μπονέλι θεωρεί πως το μέτρο αποτελεί «δώρο» στο κυνηγετικό λόμπι και ότι παραβιάζει το ιταλικό Σύνταγμα και τους κανόνες της ΕΕ. «Θα δώσουμε μάχη στο κοινοβούλιο, ενώ έχουμε ετοιμάσει σχετική καταγγελία προς την Ευρωπαϊκή Ένωση», είπε ο Μπονέλι, εκφράζοντας τη βεβαιότητα πως οι Βρυξέλλες θα κινηθούν νομικά κατά της ιταλικής κυβέρνησης.

Πηγή :https://www.iefimerida.gr


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ