Αρχική » Grid with Sidebar » Ισπανία :Προσπάθεια απαγόρευσης συμμετοχής ανηλίκων σε κυνηγετικές εκδρομές

Ισπανία :Προσπάθεια απαγόρευσης συμμετοχής ανηλίκων σε κυνηγετικές εκδρομές

by iHunt

SVESTONOF

Η Βασιλική Ισπανική Ομοσπονδία Κυνηγιού θα κινητοποιήσει όλους τους πόρους της για να σταματήσει μια πρωτοβουλία του Υπουργείου Νεολαίας που επιτίθεται άμεσα στη δραστηριότητα και την ελευθερία των κυνηγών.

Περισσότεροι από μισό εκατομμύριο Ισπανοί κυνηγοί θα αντιταχθούν σθεναρά στη νομική μεταρρύθμιση που σχεδιάζει το Υπουργείο Νεότητας και Παιδικής Ηλικίας για να αποτρέψει τους ανηλίκους από την παρακολούθηση ή τη συμμετοχή σε κυνηγετικά ταξίδια, κάτι που θα μπορούσε να σημάνει το τέλος του κυνηγιού, εμποδίζοντας σοβαρά την ανανέωση των γενεών εντός της ομάδας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ : Παιδιά και κυνήγι…VIDEO

Δεδομένων των ανησυχιών του κυνηγετικού τομέα μετά την ανακοίνωση της Υπουργού Νεότητας και Παιδικής Ηλικίας, Sira Rego, η Βασιλική Ισπανική Ομοσπονδία Κυνηγιού (RFEC) δηλώνει δημόσια ότι θα κινητοποιήσει όλους τους πόρους της για να σταματήσει μια πρωτοβουλία που θα απειλούσε την ελευθερία των Ισπανών κυνηγών και θα έθετε σε κίνδυνο την επιβίωση μιας δραστηριότητας ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση της βιοποικιλότητας και του αγροτικού κόσμου.

Στο πλαίσιο αυτό, η RFEC αναφέρει ότι, εκτός από το αίτημα λεπτομερών πληροφοριών από το Τμήμα Νεολαίας και Παιδιού σχετικά με το έργο, θα ξεκινήσει έναν γύρο πολιτικών επαφών σε όλα τα επίπεδα για να σταματήσει μια επίθεση που ο κυνηγετικός τομέας θεωρεί τόσο σοβαρή όσο το νομοσχέδιο για την καλή διαβίωση των ζώων , το οποίο στις 20 Μαρτίου 2022 κινητοποίησε μια πορτοκαλί παλίρροια περισσότερων από 800.000 διαδηλωτών από όλη την Ισπανία στους δρόμους της Μαδρίτης.

Η πρωτοβουλία που προωθήθηκε από το Υπουργείο Sira Rego, η οποία θα υλοποιηθεί μέσω της επέκτασης του Οργανικού Νόμου για την Ολοκληρωμένη Προστασία των Παιδιών και των Εφήβων από τη Βία (LOPIVI), θα υποστηρίζει ότι τα παιδιά που παρακολουθούν ή συμμετέχουν σε κυνηγετικές εκδρομές θα εκτίθενται σε σωματικούς, ψυχολογικούς και συναισθηματικούς κινδύνους , αν και δεν θα παρέχονται αντικειμενικά δεδομένα ή επιστημονικές μελέτες που να επιβεβαιώνουν μια θεωρία που βασίζεται αποκλειστικά σε ιδεολογικά και αντικυνηγετικά επιχειρήματα .

Η RFEC επισημαίνει ότι το κυνήγι είναι μια δραστηριότητα με πολύ ισχυρή κοινωνική και πολιτιστική βάση , ειδικά στην αγροτική Ισπανία , όπου αμέτρητες γενιές έχουν μεγαλώσει και αναπτυχθεί σε επαφή με το κυνήγι από την παιδική ηλικία, χωρίς αυτό να προκαλεί κανενός είδους σωματική ή ψυχολογική βλάβη.

« Απευθύνουμε έκκληση στο αίσθημα ευθύνης της εκτελεστικής εξουσίας και του κύριου κυβερνώντος κόμματος, καθώς και στη σύνδεσή τους με τις αγροτικές κοινότητες, για να σταματήσουν μια πρωτοβουλία που, εάν εδραιωθεί, θα προκαλέσει μια πολύ έντονη αντιπαράθεση με τον κυνηγετικό τομέα. Απαιτούμε συνέπεια με την εθνική στρατηγική για το κυνήγι, στην οποία η μεγάλη πλειοψηφία του κοινοβουλίου δεσμεύτηκε να διασφαλίσει τη συνέχεια της δραστηριότητας, κάτι που δεν θα είναι δυνατό χωρίς διάδοχο», εξηγεί ο Josep Escandell, πρόεδρος του RFEC, ο οποίος προσθέτει ότι «Δεν θα επιτρέψουμε, υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, μια επίθεση στην ελευθερία και το δικαίωμα να εκπαιδεύουμε τα παιδιά μας σύμφωνα με τις αξίες μας».

demobanner

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ