Αρχική » Grid with Sidebar » ΗΠΑ: Διασώθηκαν 4.000 beagles από την απόλυτη φρίκη

ΗΠΑ: Διασώθηκαν 4.000 beagles από την απόλυτη φρίκη

Πειράματα, κρύο και τροφές με κόπρανα

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Σχεδόν 4.000 σκυλιά beagles ψάχνουν για το σπίτι τους ύστερα από μια μεγάλη προσπάθεια διάσωσης, από τις μεγαλύτερες που έχουν γίνει ποτέ στις ΗΠΑ.

SVESTONOF

Τα σκυλιά εκτρέφονταν σε μια εγκατάσταση στη Βιρτζίνια που στη συνέχεια πουλήθηκαν σε εργαστήρια για πειράματα φαρμάκων.

Αλλά η εταιρεία έχει πλέον κλείσει λόγω παραβιάσεων των δικαιωμάτων των ζώων και φιλανθρωπικές οργανώσεις έχουν αναλάβει την αποστολή διάσωσης των σκυλιών


«Τέσσερις χιλιάδες είναι ένας μεγάλος αριθμός», δήλωσε η επικεφαλής της Humane Society, Kitty Block.

«Και θα χρειαστούν 60 ημέρες για να βγάλουμε όλα αυτά τα ζώα, να συνεργαστούμε μαζί τους και να τα φέρουμε σε σπίτια που θα τα αγαπούν για πάντα», είπε στο Reuters.


Η εγκατάσταση αναπαραγωγής στο Κάμπερλαντ, που ανήκει στην εταιρεία Envigo RMS, μηνύθηκε τον Μάιο από το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, το οποίο την κατηγόρησε για κακοποιήσεις των ζώων.

Οι επιθεωρητές διαπίστωσαν ότι ορισμένα σκυλιά σκοτώθηκαν αντί να λάβουν κτηνιατρική φροντίδα για καταστάσεις που θα μπορούσαν εύκολα να αντιμετωπιστούν. Ταΐζονταν επίσης με τροφές που περιείχαν σκουλήκια, μούχλα και κόπρανα, ενώ ορισμένες θηλάζουσες σκύλες ήταν νηστικές.


Μετά τη μήνυση, η εταιρεία αρνήθηκε τους ισχυρισμούς αλλά ανακοίνωσε ότι κλείνει αυτή την εγκατάσταση και δίνει τα σκυλιά στη φιλανθρωπική οργάνωση για τα δικαιώματα των ζώων Humane Society, ανέφερε το CBS News.

Τα λαγωνικά υποβάλλονται τώρα σε ιατρικές εξετάσεις και εμβολιασμούς προτού διατεθούν για υιοθεσία.

Ο γερουσιαστής της πολιτείας της Βιρτζίνια, Μπιλ Στάνλεϊ, είπε στο Reuters ότι η διάσωση ήταν το αποτέλεσμα μιας πολυετούς μάχης.

«Μπορώ να βεβαιώσω πόσο σπουδαίοι είναι αυτοί οι σκύλοι γιατί έχω δύο από αυτούς», είπε στο Reuters. «Αγόρασα δύο από αυτά τα λαγωνικά Envigo το 2020 και το 2021… Αυτά τα λαγωνικά τα αγόρασα γιατί δεν ήθελα κάποιοι να πειραματιστούν πάνω τους. Και τώρα ξέρω ότι τα αδέρφια και οι αδερφές τους δεν πρόκειται να γίνουν αντικείμενα πεirαμάτων».

Φιλανθρωπικές οργανώσεις λένε ότι πολλά από τα ζώα παρουσιάζουν σημάδια τραύματος και μερικά από τα κουτάβια δεν είχαν νιώσει ποτέ την αγκαλιά και δεν ήξεραν πώς να παίξουν.

Με πληροφορίες από BBC – https://www.imerisia.gr/

 


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ