Αρχική » Grid with Sidebar » Ιωάννινα: Χάνει την έδρα η ΝΔ στο νομό και περνάει στο ΚΚΕ

Ιωάννινα: Χάνει την έδρα η ΝΔ στο νομό και περνάει στο ΚΚΕ

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Ανατροπή με τις έδρες στο νομό Ιωαννίνων καθώς σύμφωνα με απόφασης της Ανώτατης Εφορευτικής Επιτροπής, ο πρώην υφυπουργός της ΝΔ, Γιώργος Αμυράς τελικά δεν εκλέγεται βουλευτής στο νομό και εκλέγεται ο Νίκος Έξαρχος από το ΚΚΕ.

SVESTONOF

Με απόφαση της η Ανώτατη Εφορευτική Επιτροπής, που εδρεύει στο Υπουργείο Εσωτερικών, από την κατανομή των εδρών στα κόμματα που συμμετείχαν στις εκλογές της 25ης Ιούνη, το ΚΚΕ λαμβάνει 21 έδρες. Την 21η έδρα την καταλαμβάνει στην εκλογική περιφέρεια Ιωαννίνων.

Με βάση τα επίσημα αποτελέσματα από τα πρωτοδικεία και σε συνδυασμό με τους υπολογισμούς του νέου εκλογικού νόμου, η Ανώτατη Εφορευτική Επιτροπή οριστικοποίησε τις έδρες του κάθε κόμματος και τους εκλεγμένους βουλευτές σε όλες τις περιφέρειες.

Οπότε αλλάζει η κατανομή των εδρών στο Νομό Ιωαννίνων που βάσει των αποτελεσμάτων της περασμένης Κυριακής που έδινε 3 έδρες στη ΝΔ (Τασούλας, Κεφάλα, Αμυράς), και από 1 έδρα στο ΣΥΡΙΖΑ (Τζούφη) και το ΠΑΣΟΚ (Τσίμαρης).

Εφόσον η κατανομή έπεσε πάνω στην πενταεδρική των Ιωαννίνων, η ΝΔ χάνει την έδρα και ο πρώην υφυπουργός, Γιώργος Αμυράς τελικά δεν εκλέγεται βουλευτής στο νομό Ιωαννίνων, ενώ εκλέγεται βουλευτής ο Νίκος Έξαρχος από το ΚΚΕ.

Έτσι η Νέα Δημοκρατία έχει 2 έδρες στο νομό Ιωαννίνων (Τασούλας, Κεφάλα), και ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ (τη Μ. Τζούφη), ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ (Τσίμαρης) και ΚΚΕ (Έξαρχος) από 1 έδρα.

demobanner


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ