Αρχική » Grid with Sidebar » Hennessey VelociRaptor 600: Το pick-up των 600 ίππων

Hennessey VelociRaptor 600: Το pick-up των 600 ίππων

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Η αμερικανική «τρέλα» για τα θηριώδη pickup οδήγησε τον οίκο μετατροπών Hennessey σε νέες ατραπούς – στην κατασκευή μιας άγριας και ασυγκράτητης έκδοσης του νέου Ford Raptor.

SVESTONOF

Αν σας ακούγεται παράδοξο, και με δεδομένο ότι το VelociRaptor 600 θα τιμάται λίγο πάνω από 74 χιλιάδες Ευρώ, η λατρεία των Αμερικανών για αυτά τα οχήματα είναι τέτοια που αρκεί να δείτε τις φιλοδοξίες της Hennessey για αυτό: εκτιμά ότι θα είναι το πιο εμπορικό μοντέλο που είχε ποτέ, και σκοπεύει να κατασκευάζει τον αριθμό-ρεκόρ για εκείνη, 250 αντιτύπων ετησίως.

Απολύτως ενδεικτικό είναι επίσης ότι του χρόνου η Ford θα παρουσιάσει το Raptor R, το οποίο θα φορά τον Turbo κινητήρα 5.2 λίτρων της Mustang Shelby GT500, και θα αποδίδει ως 750 ίππους. Για τον αμερικανικό οίκο μετατροπών, θα είναι πολύ μεγάλος ο πειρασμός να αναλάβει μια ακόμα ισχυρότερη έκδοση του μεγάλου pickup της φίρμας του μπλε οβάλ.

Πίσω στο VelociRaptor 600, για τη βελτίωση της ιπποδύναμης η Hennessey τοποθέτησε στον κινητήρα αναβαθμισμένο σύστημα εισαγωγής αέρα και υψηλότερης απόδοσης intercooler, ενώ τροποποίησε και τη χαρτογράφηση. Κι έτσι, το pickup της επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε σχεδόν 4,2 δευτερόλεπτα – ένα δευτερόλεπτο πιο σύντομα σε σχέση με το εργοστασιακό Raptor.

Η τιμή των 74 χιλιάδων Ευρώ ππεριλαμβάνει και το εργοστασιακό Raptor. Για τους κατόχους του αυτοκινήτου, το πακέτο αναβάθμισης κοστίζει τις ΗΠΑ 19.950 δολάρια (17.200 Ευρώ), ενώ προαιρετικά διατίθεται και το πακέτο «off-road stage 1» που περιλαμβάνει νέο προφυλακτήρα με ενσωματωμένους προβολείς LED, τροποποιημένο πίσω προφυλακτήρα, ζάντες 20 ιντσών με ελαστικά 35”, σύστημα ρύθμισης του ύψους της εμπρός ανάρτησης, έναντι 17.950 δολαρίων (15.480 Ευρώ).


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ