Αρχική » Grid with Sidebar » H WWF κατηγορείται ότι χρηματοδοτούσε παραστρατιωτικές ομάδες που σκότωναν και βίαζαν

H WWF κατηγορείται ότι χρηματοδοτούσε παραστρατιωτικές ομάδες που σκότωναν και βίαζαν

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Τι αναφέρει δημοσίευμα του BuzzFeed – Η οργάνωση δεν το διέψευσε αλλά ανακοίνωσε τη διεξαγωγή έρευνας
Στην αποκάλυψη ότι η WWF συνεργάστηκε και εξόπλισε παραστρατιωτικές ομάδες που κατηγορούνται για βασανισμό, ξυλοδαρμούς, σεξουαλικές επιθέσεις και δολοφονίες σε εθνικά πάρκα στην Αφρική και την Ασία προχώρησε η ιστοσελίδα BuzzFeed.
 
Η ίδια η οργάνωση δεν διέψευσε άμεσα τους ισχυρισμούς αλλά ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε έρευνα για να δει αν ευσταθούν όσα αναφέρονται στο ρεπορτάζ προσλαμβάνοντας εξειδικευμένο δικηγορικό γραφείο.
 
Οι κατηγορίες κατά της οργάνωσης για την προστασία των ζώων και του περιβάλλοντος αφορούν περιστατικά σε συνολικά έξι χώρες.
 
Σύμφωνα με τις καταγγελίες η WWF υποστηρίζει ομάδες κατά της λαθροθηρίαςοι οι οποίες, όμως, έκαναν επιθέσεις, δολοφονούσαν και κακοποιούσαν σεξουαλικά χωρικούς. Η WWF, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, κατηγορείται ότι παρείχε χρήματα και πολεμικό υλικό – από μαχαίρια μέχρι γυαλιά νυχτερινής όρασης – σε παραστρατιωτικές ομάδες που έκαναν επιδρομές σε χωριά.
 
Η WWF ενεργούσε, ισχυρίζεται το BuzzFeed, σαν ένας «μεγάλος αδελφός» με βάση ένα δίκτυο πληροφοροδιοτών προκειμένου να ενημερώνει υπευθύνους πάρκων με άγρια ζώα σε διάφορες χώρες.
 
Από την πλευρά της η οργάνωση ανακοίνωσε ότι προσέλαβε το νομικό γραφείο Kingsley Napley για να διερευνήσει τις καταγγελίες. «Ο σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα βρίσκεται στον πυρήνα της αποστολής μας. Εξετάζουμε σοβαρά κάθε καταγγελία και ετοιμάζουμε μια ανεξάρτητη έρευνα προκειμένου να εξετάσει όσα αναφέρονται στο ρεπορτάζ. Έχουμε ήδη ζητήσει από το BuzzFeed να μας δώσει όλες τις αποδείξεις που έχει στα χέρια του για να στηρίξει όσα αναφέρονται στο ρεπορτάζ προκειμένου να ενισχύσουμε όσους διεξάγουν την έρευνα. Έχουμε αυστηρές πολιτικές προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι τόσο εμείς όσο και οι συνεργάτες μας προσατεύουν τα δικαιώματα των αυτοχθόνων και των τοπικών κοινωνιών στις περιοχές που δραστηριοποιούμαστε. Κάθε παραβίαση αυτών των πολιτικών δεν γίνεται αποδεκτή από εμάς και αν η έρευνα δείξει ότι αυτό έχει συμβεί τότε θα λάβουμε όσα μέτρα κρίνονται απαραίτητα» δήλωσε εκπρόσωπος της οργάνωσης.
 
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
demobanner

SVESTONOF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ