Αρχική » Grid with Sidebar » H SVESTONOF TEAM νικήτρια στους αγώνες μπεκάτσας του ΟΚΑΔΕ

H SVESTONOF TEAM νικήτρια στους αγώνες μπεκάτσας του ΟΚΑΔΕ

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Η SVESTONOF TEAM για μια ακόμη φορά είναι στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου στους αγώνες πρακτικού κυνηγιού σε θήραμα μπεκάτσα που διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία ο ΟΚΑΔΕ. Στο μπαράζ, μετάξύ του ALEX AFIDNAI KREON με κυναγωγό τον Σπύρο Δέδε και του ASSO TOU PETROCHEILOU με κυναγωγό τον κ. Θωμά Πετρόχειλο, που  διεξήχθη στον τελευταίο αγώνα που έγινε στην Βόρεια Εύβοια μεγάλος νικητής αναδείχθηκε ο ASSO TOU PETROCHEILOU. Πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι και ο κ. Πετρόχειλος αλλά και ο κ. Δέδες είναι μέλη της SVESTONOF TEAM.

SVESTONOF

Ακολουθεί το δελτίο τύπου που εξέδωσε για τους αγώνες ο ΟΚΑΔΕ :

Ακόμη μία χρονιά το Πόιντερ-Σέττερ κλαμπ διοργάνωσε ένα τουρνουά αγώνων Πρακτικού Κυνηγίου με θήραμα Μπεκάτσα. Τα τελευταία χρόνια οι αγώνες Πρακτικού Κυνηγίου έχουν αυξηθεί και έτσι έχει πλέον δοθεί η δυνατότητα να ασχολούνται όλο και περισσότεροι κυναγωγοί.
 
Οι κριτές μας ήταν οι κύριοι Γιανναράς, Γκουζούνας, Χριστάκος, Τζάλας, Τσουκλείδης, Τσιόπλης, Φραγκιαδάκης, Παστός, Παπακωνσταντίνου, Χαλαστάνης, Πονηρέας, Βασσάλος, όλοι μαζί συμφώνησαν ότι οι σκύλοι που στο σύνολο τους παρουσιάστηκαν ήταν σε υψηλό επίπεδο και κατάλληλα προετοιμασμένοι, κάτι που σαν Όμιλος φυλών μας χαροποιεί ιδιαίτερα.
 
Για φέτος επιλέχθηκαν τρία διαφορετικά σημεία της χώρας για την διεξαγωγή του Τροπαίου σε άριστη συνεργασία με τους Τοπικούς Κυνοφιλικούς Ομίλους Καρδίτσας, Λάρισας και Εύβοιας που εκ του αποτελέσματος κάνουν πολύ καλή δουλειά αφού έχουν καταφέρει και τους έχουν εμπιστευθεί οι κυνόφιλοι κυνηγοί.
 
Σε όλους τους αγώνες πραγματοποιήθηκαν 3 Τερέν 2 ΑΚΙ και1 ΕΚΙ παρόλο που οι Μπεκάτσες δεν ήταν σε μεγάλους αριθμούς, ενώ για την καλύτερη και πιο σωστή αξιολόγηση των σκύλων μας η βλάστηση ήταν διαφορετική, ξεκινώντας από ελατοδάση, στη συνέχεια οξιές και στο τέλος πεύκα με ντούσκο.
 
Στο ΕΚΙ στην βαθμολογία μπήκε με 1ος Εξαίρετος ο Pigasos Αγγλικό Σέττερ με κυναγωγό τον κ Σδράλια και ιδικτήτη τον κ Αναγνωστάκο ένας σκύλος δυνατός οριακός κάποιες φορές κατάφερε και εξασφάλισε ένα πόντο σε μία δύσκολη Μπεκάτσα που έκανε <<βατραχοπηδήματα>> και η Cora επίσης με 1ος Εξαίρετος Αγγλικό Σέττερ θηλυκό που έδειξε πως είναι πολύ έμπειρη στο συγκεκριμένο θήραμα.
 
Στο ΑΚΙ ο Asso toy Petrochilou Πόιντερ με κυναγωγό και ιδιοκτήτη τον κ Πετρόχειλο, ένας αρσενικός που παρουσιάζεται σταθερά στο ανώτατο επίπεδο, δυνατός με εξαιρετικό ρυθμό σε όλους τους αγώνες κατάφερε και μπήκε δύο φορές στην βαθμολογία με 1ος Εξαίρετος CACT.
 
Το Αγγλικό Σέττερ Alex Afidnai Kreon με ιδιοκτήτη τον κ Χρανιώτη και κυναγωγό τον κ Δέδε, ο Kreon είναι ένας έμπειρος σκύλος στο συγκεκριμένο θήραμα με παρουσίες άριστες και με ωραίο στυλ ιδιαιτέρως κατά το ανέβασμα στην αναθυμίαση βαθμολογήθηκε και αυτός δύο φορές με την ανώτατη διάκριση 1ος Εξαίρετος CACT, ενώ η νεαρή θηλυκία του κ Δέδε Alex Afidnai Trela ενώ έκανε μία διαδρομή εξαίρετη φέρμαρε σωστά αλλά έφυγε στην ακινησία για πήρε το CQN. Ο Nomar di Crocedomini με κυναγωγό και ιδιοκτήτη τον κ Μαρνέζο ήταν ο άτυχος του τουρνουά μιας και ενώ μπήκε στην βαθμολογία με 1ος Εξαίρετος CACT στην Καρδίτσα, με ένα 1ος Εξαίρετος στην Εύβοια την πρώτη ημέρα, τη δεύτερη ημέρα κάνοντας μία παρουσία εξαίρετη μπλόκαρε σωστά μία Μπεκάτσα αλλά δεν έμεινε στην ακινησία και εξασφάλισε το CQN χάνοντας το Τρόπαιο.
 
Στην Καρδίτσα ήταν χαρά μας που ο κ Πετρόχειλος που όχι μόνο παρουσίασε ένα Ιρλανδικό Σέττερ αλλά έκλεψε και τις εντυπώσεις και βαθμολογήθηκε με 1ος Εξαίρετος CACT. Ο κ Ματθαίου με το Αγγλικό Σέττερ Calderas Genesis Peper με ιδιοκτήτη τον κ Καλή βαθμολογήθηκε με 1ος Εξαίρετος, ενώ ο κ Παλμές με το έμπειρο Πόιντερ Tropeon Ciro βαθμολογήθηκε με 2ος Εξαίρετος RCACT. Τέλος δύο Αγγλικά Σέττερ που είχαν εξαίρετες παρουσίες κατάφεραν και φέρμαραν σωστά με ωραίο στυλ που αρμόζει στην φυλή τους αλλά έφυγαν στην ακινησία ήταν ο Zoro με κυναγωγό τον κ Καρκανιά και ιδιοκτήτη τον κ Κοντοκώστα και η Norma με κυανγωγό τον κ Κλαδάκη και ιδιοκτήτη τον κ Φανουράκη. 
 
Τροπαιούχος Μπεκάτσας 2018 ύστερα από μπαράζ λόγω ισοβαθμίας ανάμεσα στον Alex Afidnai Kreon και τον Asso tou Petrochilou ανακηρύχθηκε ο Asso tou Petrochilou, ενώ στα ΕΚΙ λόγω ισοβαθμίας του αρσενικού Pigasos και του θηλυκού Cora το Τρόπαιο απονέμεται και στους δύο.
 
Πλέον οι αγώνες Πρακτικού κυνηγίου έχουν αγκαλιαστεί από τους κυνόφιλους κυνηγούς με ολοένα και περισσότερες συμμετοχές, από πλευρά μας οφείλουμε να κάνουμε ότι μπορούμε έτσι ώστε μέσα από δύσκολες κυνοφιλικές δοκιμασίες να αναδείξουμε τους κατάλληλους γεννήτορες έτσι ώστε να συνεχίσουν να εμπιστεύονται οι κυνόφιλοι κυνηγοί τις ράτσες μας !!!!
 


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ