Αρχική » Grid with Sidebar » H Ρώμη απαγορεύει τα πικ νικ για να σταματήσει τις επιδρομές αγριόχοιρων

H Ρώμη απαγορεύει τα πικ νικ για να σταματήσει τις επιδρομές αγριόχοιρων

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Η πρωτεύουσα της Ιταλίας επχιειρεί να περιορίσει τον πληθυσμό των αγριόχοιρων μετά τον εντοπισμό αφρικανικής πανώλης των χοίρων

SVESTONOF

Τα πικνίκ απαγορεύθηκαν και οι κάδοι περιφράχθηκαν σε μία μεγάλη έκταση της Ρώμης, καθώς οι υγειονομικές αρχές της πόλης κινούνται για να περιορίσουν τον πληθυσμό αγριόχοιρων μετά τον εντοπισμό αφρικανικής πανώλης των χοίρων σε ένα νεκρό ζώο.

Το τάισμα ή η προσέγγιση των ζώων έχει επίσης απαγορευτεί, ενώ τα άτομα που περπατούν σε γεωργικές εκτάσεις ή φυσικά καταφύγια στις πληγείσες περιοχές πρέπει στο εξής να απολυμαίνουν τα παπούτσια τους.

Η αφρικανική πανώλη των χοίρων, η οποία είναι θανατηφόρα για τους χοίρους και τους αγριόχοιρους, αλλά ακίνδυνη για τον άνθρωπο, εντοπίστηκε στο σώμα ενός νεκρού κάπρου στο φυσικό καταφύγιο Insugherata την Πέμπτη.

Ήταν η πρώτη φορά που αναφέρθηκε κρούσμα στο κέντρο της Ιταλίας μετά τον εντοπισμό της ασθένειας σε αγριόχοιρο στο βόρειο Πεδεμόντιο τον Ιανουάριο, με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να διορίσει έναν ειδικό επίτροπο για να επιβάλει μέτρα για την εξάλειψη της ασθένειας.

Οι πληγείσες «κόκκινες ζώνες» στη Ρώμη βρίσκονται στα βόρεια και βορειοδυτικά της ιταλικής πρωτεύουσας, συμπεριλαμβανομένης μιας περιοχής κοντά στην πόλη του Βατικανού. Περίπου 23.000 αγριογούρουνα ζουν μέσα και γύρω από τη Ρώμη, σύμφωνα με εκτιμήσεις από την Coldiretti, την ένωση αγροτών. Τα ζώα εμφανίζονται συχνά σε πάρκα, περπατούν στο δρόμο ή ψάχνουν για τροφή σε υπερχειλισμένους κάδους απορριμμάτων, κυρίως σε συνοικίες στα βόρεια της πόλης.

Κάτοικοι σε πολλές γειτονιές την περασμένη εβδομάδα επέβαλαν νυχτερινή «απαγόρευση κυκλοφορίας» μετά από μια σειρά επιθέσεων από αγριόχοιρους. Μια γυναίκα τραυματίστηκε ελαφρά αφού την έσπρωξε στο έδαφος το ζώο που συνάντησε καθώς έβγαζε τα σκουπίδια.

Ο Ιταλός υπουργός Υγείας, Ρομπέρτο ​​Σπεράντσα, δήλωσε ότι η κατάσταση θα λάβει τη «μέγιστη προσοχή».Η κυβέρνηση συζητά επίσης ένα «σχέδιο σφαγής» για τη μείωση του πληθυσμού των αγριόχοιρων.

«Σέβομαι τις ευαισθησίες των ακτιβιστών για τα δικαιώματα των ζώων και των περιβαλλοντολόγων, αλλά αντιμετωπίζουμε μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης και πρέπει να αντιμετωπιστεί με έκτακτα μέτρα», είπε στον κρατικό τηλεοπτικό σταθμό Rai ο υφυπουργός Υγείας, Αντρέα Κόστα.

Πηγή :newsbomb.gr


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ