Αρχική » Grid with Sidebar » H ΣΤ’ ΚΟΜΑΘ με τους κυνηγούς της Επανομής

H ΣΤ’ ΚΟΜΑΘ με τους κυνηγούς της Επανομής

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Την Παρασκευή 26 Μαΐου 2017, ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Επανομής, κ. Καραγκιόζης Σταύρος,  διοργάνωσε συνάντηση των κυνηγών της περιοχής των Βασιλικών, με τον Επιστημονικό Συνεργάτη της ΣΤ΄ΚΟΜΑΘ κ. Αλέξανδρο Γκάσιο.  Η θεματολογία της συζήτησης αποφασίστηκε να είναι ελεύθερη, να γίνει δηλαδή συζήτηση εφ’ όλης της ύλης στα ζητήματα που απασχολούν τους κυνηγούς της περιοχής. 
 
Η συζήτηση διεξήχθη σε εξαιρετικά ευχάριστο και γόνιμο κλίμα και διήρκησε περισσότερο από τρεις ώρες, από τις εννέα παρά μέχρι και τις δώδεκα τα μεσάνυχτα, έξω από το παράρτημα του Κυνηγετικού Συλλόγου Επανομής στα Βασιλικά.
 
Στη συνάντηση συμμετείχαν περίπου τριάντα κυνηγοί, οι οποίοι έθεσαν τους προβληματισμούς τους. Κυρίαρχα ζητήματα της συνάντησης ήταν η αναθεώρηση του δικτύου των Ζωνών Εκγύμνασης Σκύλων στην περιοχή, η μείωση του πληθυσμού της πεδινής πέρδικας τοπικά, το πρόγραμμα Άρτεμις της ΚΣΕ και η αξία που αυτό έχει για την έκδοση της Ρυθμιστικής κάθε χρόνο και γενικότερα ζητήματα που αφορούν τον τρόπο με τον οποίο ρυθμίζεται το κυνήγι ευρύτερα στη χώρα μας.
 
Η ενημέρωση ήταν αμοιβαία και η συνάντηση θεωρήθηκε ιδιαίτερα επιτυχημένη, με αποτέλεσμα στο τέλος, τα μέλη του Κυνηγετικού Συλλόγου Επανομής να ζητήσουν να επαναληφθεί σύντομα μία τέτοια εκδήλωση.
 
Οι συναντήσεις αυτού του είδους δίνουν στους κυνηγούς τη δυνατότητα να ενημερωθούν από το  προσωπικό των Ομοσπονδιών για σημαντικά θέματα που σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με την άσκηση της θήρας, ενώ δίνει παράλληλα τη δυνατότητα στους επιστήμονες των Κυνηγετικών Οργανώσεων να ενημερωθούν για τις κατά τόπο ιδιαιτερότητες και τα τοπικά ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι κυνηγοί και να αναλάβουν δράση όπου αυτό είναι εφικτό.
 
Η διοίκηση του Κυνηγετικού Συλλόγου Επανομής ευχαριστεί θερμά τους κυνηγούς και τον Επιστημονικό Συνεργάτη της ΣΤ΄ΚΟΜΑΘ που συμμετείχαν στην εκδήλωση και υπόσχεται πως και άλλες αντίστοιχες δράσεις θα πραγματοποιηθούν στο άμεσο μέλλον.

SVESTONOF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ