Αρχική » Grid with Sidebar » H Γαλλία απαγορεύει στους χορτοφάγους να προσποιούνται ότι τα χορτοφαγικά τρόφιμα είναι κρέας

H Γαλλία απαγορεύει στους χορτοφάγους να προσποιούνται ότι τα χορτοφαγικά τρόφιμα είναι κρέας

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
H Γαλλία απαγορεύει στους χορτοφάγους να προσποιούνται ότι τα χορτοφαγικά τρόφιμα είναι κρέας
 
Στην Γαλλία μόλις ψήφισαν έναν νόμο που απαγορεύει στους χορτοφάγους να χρησιμοποιούν ονόματα κρεάτων για τα φαγητά τους.
 
Αυτή η κίνηση μπορεί να εξοργίσει τους χορτοφάγους, αλλά οι πολιτικοί αποφάσισαν να αναγκάσουν τους παραγωγούς τροφίμων στην Γαλλία να ξανασκεφτούν πως θα ονομάσουν και διαφημίσουν τα προϊόντα χωρίς κρέας.
 
Όροι όπως «χορτοφαγικό λουκάνικο», «κιμάς για χορτοφάγους» και «βέγκαν μπέικον» θα θεωρούνται παράνομοι.
 
Σύμφωνα με τον The Independent, στα σούπερ μάρκετ δεν θα υπάρχουν πια ταμπέλες που θα γράφουν «μπριζόλα», «κοτόπουλο» ή «λουκάνικο» για τρόφιμα που δεν έχουν κρέας. Αυτό θα ισχύει και για τα γαλακτοκομικά προϊόντα.
 
Ο βουλευτής Jean-Baptiste Moreau πρότεινε αυτόν τον νόμο βασισμένος σε ένα επιχείρημα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου ότι τα προϊόντα σόγιας και τόφου δεν μπορεί να διαφημίζονται ως «γάλα» ή «βούτυρο.»
 
Ένας αγρότης και μέλος του κόμματος του Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν έγραψε στο Twitter: «Είναι σημαντικό να πολεμήσουμε ενάντια στους ψευδείς ισχυρισμούς: τα προϊόντα μας πρέπει να σχεδιάζονται σωστά: οι όροι #τυρί και #μπριζόλα θα προορίζονται για προϊόντα ζωικής προέλευσης!»
 
 
«Είναι ντροπή που αντί να αγκαλιάσει την χορτοφαγία η Γαλλία έχει υιοθετήσει μια θέση αμυντικής παράνοιας. Αυτό όμως δεν θα σταματήσει την άνοδο του συμπονετικού φαγητού, επειδή τα νόστιμα και θρεπτικά προϊόντα της Γης θα επικρατήσουν ανεξάρτητα από το πως αποκαλείται τα φαγητά», ανέφερε η Γουέντι Χίγκινς από το Humane Society International.
 
https://www.unilad.co.uk/grub/france-bans-vegetarians-from-pretending-vegetarian-food-is-meat/
demobanner

SVESTONOF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ