Αρχική » Grid with Sidebar » Γιατί σκοτώνουν τα λιοντάρια στην Κένυα; Ακόμη 6 νεκρά σήμερα

Γιατί σκοτώνουν τα λιοντάρια στην Κένυα; Ακόμη 6 νεκρά σήμερα

Οι κτηνοτρόφοι διαμαρτύρονται ότι τους σκοτώνουν τα ζωντανά

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Στο κενό φαίνεται να πέφτουν οι προσπάθειες των αρχών της Κένυας να προστατεύσουν τον πληθυσμό των λιονταριών της χώρας. Το τελευταίο διάστημα οι θανάσιμες επιθέσεις κατά λιονταριών έχουν πολλαπλασιαστεί.

SVESTONOF

Σήμερα ανακοινώθηκε ότι ακόμη 6 λιοντάρια σκοτώθηκαν σε εθνικό πάρκο στα νότια της χώρας. Η Υπηρεσία Άγριας Ζωής της Κένυας (Kenya Wildlife Service – KWS) είπε ότι τα λιοντάρια είχαν επιτεθεί σε κατσίκες και έναν σκύλο σε χωριά κοντά στο Amboseli National Park και οι ντόπιοι τα σκότωσαν.

«Δυστυχώς δεν είναι ένα μεμονωμένο γεγονός καθώς την περασμένη εβδομάδα σκότωσαν ακόμη τέσσερα λιοντάρια» ανέφερε σε ανακοίνωσή της η KWS.

Αξιωματούχοι της KWS συναντήθηκαν με την τοπική κοινότητα σε μία προσπάθεια να βρεθεί μία λύση, αλλά δεν ανακοινώθηκε εάν προέκυψε κάποια συμφωνία.

Κτηνοτρόφοι κοντά σε προστατευόμενες περιοχές της Κένυας συχνά διαμαρτύρονται ότι τα λιοντάρια και άλλα άγρια ζώα σκοτώνουν τα ζωντανά τους οδηγώντας τους σε οικονομική καταστροφή. Το εθνικό πάρκο Amboseli National Park εκτός από λιοντάρια φιλοξενεί ελέφαντες, τσιτάχ, βουβάλια και καμηλοπαρδάλεις.

Πηγή :ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

demobanner


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ