Αρχική » Grid with Sidebar » Γιατί δεκάδες πουλιά εγκατέλειψαν τις φωλιές τους εν μέσω καύσωνα;

Γιατί δεκάδες πουλιά εγκατέλειψαν τις φωλιές τους εν μέσω καύσωνα;

by iHunt
Γιατί δεκάδες πουλιά εγκατέλειψαν τις φωλιές τους εν μέσω καύσωνα;

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Ένα θλιβερό φαινόμενο καταγράφηκε κατά τη διάρκεια των ημερών του μεγάλου καύσωνα που έπληξε πρόσφατα την Κύπρο: δεκάδες πουλιά εγκατέλειψαν τις φωλιές τους λόγω των εξαιρετικά υψηλών θερμοκρασιών…

SVESTONOF

Μιλώντας στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση ο Ανώτερος Λειτουργός Υπηρεσίας Θήρας και Πανίδας Νίκος Κασίνη, εξήγησε λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, πολλά νεαρά αρπακτικά πουλιά πέφτουν από τις φωλιές τους, αδυνατώντας να αντέξουν τη ζέστη. Οι πολίτες καλούνται να βοηθήσουν, συλλέγοντας τα πουλιά που πέφτουν στις πόλεις ή στα χωριά. Οι ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες του Ιουνίου προκάλεσαν επίσης πτώσεις μεγάλων αρπακτικών από τις φωλιές τους και στα βουνά. Οι περαστικοί μάλιστα ενθαρρύνονται να ενημερώνουν τις τοπικές αρχές, προκειμένου να παρεμβαίνουν άμεσα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ : ΚΥΠΡΟΣ : Ενώπιον της Βουλής πρόταση νόμου για ποινές σε ακτιβιστές που κυνηγούν τους… κυνηγούς

Ο Κασίνης μάλιστα, είπε ότι εντοπίστηκαν εκτός φωλιάς μεγάλα γεράκια, τα οποία μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Περίθαλψης της Υπηρεσίας Θήρας και Πανίδας στη Λευκωσία, όπου λαμβάνουν φροντίδα και θα αφεθούν ελεύθερα όταν είναι έτοιμα.

Ο κύριος Κασίνης επισήμανε ότι οι πολίτες μπορούν να βοηθήσουν στη διάσωση φωλιών που εντοπίζονται κάτω από δέντρα σε αγροτικές περιοχές. Σε τέτοιες περιπτώσεις όπου τα νεογέννητα φωλιάζουν στη γη και φαίνονται εγκαταλελειμμένα, είναι σημαντικό να ενημερώνουν τις αρμόδιες αρχές για να γίνει η απαιτούμενη περίθαλψη. Αντίθετα, όταν τα βρίσκουν σε δέντρο, προτείνεται να μην παρεμβαίνουν, καθώς γονείς συνήθως τα τρέφουν.

Πηγή : https://www.alphanews.live/

demobanner


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ