Αρχική » Grid with Sidebar » Γενική Συνέλευση και Αρχαιρεσίες στην Ζ’ Κυνηγετική Ομοσπονδία Θεσσαλίας

Γενική Συνέλευση και Αρχαιρεσίες στην Ζ’ Κυνηγετική Ομοσπονδία Θεσσαλίας

by iHunt
Ζ' ΚΟΘ : Πρόσκληση Τακτικής Γενικής Συνέλευσης και Αρχαιρεσιών

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Στις 22 Μαΐου πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση της Ζ΄Κ.Ο.Θ.Οι διεργασίες της Συνέλευσης διεξήχθησαν με μεγάλη επιτυχία και σε ένα υψηλό επίπεδο ομοφωνίας, ενότητας και καθολικής απαρτίας, καθώς παρευρέθησαν εκπρόσωποι και από τους 22 Κυνηγετικούς Συλλόγους που έχει στη δυναμική της η Ζ΄ Κυνηγετική Ομοσπονδία Θεσσαλίας & Ν. Σποράδων.

SVESTONOF

Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν τα Πεπραγμένα της Ομοσπονδίας, η ασφάλιση των κυνηγών για την κυνηγετική περίοδο 2022-2023, η έκτακτη εισφορά της Ομοσπονδίας και των Συλλόγων, καθώς και η ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις που αφορούν την κυνηγετική δραστηριότητα.

Στο σημείο αυτό έγινε εκτενής ενημέρωση από τον πρόεδρο Μπαλατσό Ευάγγελο για όλα τα γεγονότα που έλαβαν χώρα τα τρία χρόνια που μεσολάβησαν. Ειδικότερα αναφέρθηκε για ακόμη μια φορά στο αδικαιολόγητο lockdown που επιβλήθηκε στους κυνηγούς καθώς και στο νέο νόμο , ο οποίος επιβάλλει την υποχρεωτική στείρωση των σκύλων μας. Τόσο η Ομοσπονδία όσο και οι Σύλλογοι όρθωσαν το ανάστημά τους απέναντι στην αντικυνηγετική στάση της κυβέρνησης στέλνοντας πολλαπλές επιστολές στους καθ΄ύλην αρμόδιους και διοργανώνοντας συλλαλητήρια.

Το θέμα όμως που απασχόλησε σε μεγάλο βαθμό το σώμα της Γενικής Συνέλευσης ήταν η εκγύμναση των κυνηγετικών σκύλων. Ο κ. Μπαλατσός επισήμανε τους δύο λόγους , για τους οποίους εισηγήθηκε στο τότε Διοικητικό Συμβούλιο της Κ.Σ.Ε. να αλλάξει το χρονικό διάστημα εκγύμνασης των σκύλων. Πρώτον τα κυνηγόσκυλα είναι σκυλιά εργασίας και απαιτείται η εκπαίδευσή τους όλη τη διάρκεια του έτους. Και δεύτερον ότι το 95% των καταγεγραμμένων μηνύσεων των Δασαρχείων της Θεσσαλίας αφορούσαν την εκγύμναση κυνηγετικών σκύλων. Η πρότασή του ήταν κοινής αποδοχής κατατέθηκε στον αρμόδιο υπουργό και ψηφίστηκε ο νόμος, ο οποίος επιτρέπει την εκγύμναση των κυνηγετικών σκύλων όλη τη διάρκεια του έτους στις ΖΕΣ.

Φέτος όμως ορισμένα Δασαρχεία της Θεσσαλίας ενεργοποίησαν την παρ. 4 από τις γενικές ρυθμίσεις της Ρ.Δ.Θ. 2021-22 και αυθαίρετα , κάνοντας κατάχρηση της εξουσίας τους , αγνοώντας παντελώς τις τεκμηριωμένες προτάσεις των άμεσα ενδιαφερόμενων ‘’της Ομοσπονδίας και των τοπικών Κυνηγετικών Συλλόγων’’, εξέδωσαν Δασικές Απαγορευτικές Διατάξεις απαγορεύοντας την εκγύμναση κατά τους μήνες Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο.

Χωρίς καμία εκτίμηση του πληθυσμού και της πίεσης που ασκείται σε αυτόν από την εκγύμναση.Στο σημείο αυτό ο κ. Μπαλατσός ζήτησε την ψήφο εμπιστοσύνης από το σώμα της Γενικής Συνέλευσης , και την έλαβε ΟΜΟΦΩΝΑ ώστε να κατατεθούν στη Γενική Συνέλευση της Κ.Σ.Ε. οι προτάσεις της Ομοσπονδίας, οι οποίες φέρουν σε μια ισορροπία την επιθυμία των κυνηγών για την εκγύμναση των σκύλων με τη διαφύλαξη του ενδιαιτήματος του θηραματικού πληθυσμού.

Ακολούθησαν αρχαιρεσίες , στις οποίες συμμετείχαν 22 Κυνηγετικοί Σύλλογοι και εκλέχθηκαν οι κάτωθι.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

  • Μπαλατσός Ευάγγελος με 22 ψήφους
  • Σιαφαρίκας Αθανάσιος με 20 ψήφους
  • Συρταδιώτης Στέργιος με 20 ψήφους
  • Γιώτης Λάμπρος με 20 ψήφους
  • Μαραγκός Σωκράτης με 19 ψήφους
  • Τίρχας Ιωάννης με 19 ψήφους
  • Τόλιος Αναστάσιος με 18 ψήφους

Για την Ελεγκτική Επιτροπή

  • Τσιαγκάλης Νικόλαος με 22 ψήφους
  • Μανώλης Χρήστος με 19 ψήφους

Ο κ. Μπαλατσός ευχαρίστησε θερμά εκ μέρους όλου του Διοικητικού Συμβουλίου για την ψήφο εμπιστοσύνης που τους δόθηκε και δεσμεύτηκε ότι η παμψηφή εκλογή του είναι η κινητήριος δύναμη να συνεχίσει τον αγώνα για την διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων του κυνηγετικού κόσμου.

demobanner


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ