Αρχική » Grid with Sidebar » Γέμισε η Κωπαϊδα αρουραίους…VIDEO

Γέμισε η Κωπαϊδα αρουραίους…VIDEO

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Οι αρουραίοι έχουν αυξηθεί στην Κωπαϊδα και τα προβλήματα το τελευταίο διάστημα, διαδέχονται το ένα το άλλο, για τους αγρότες. Οι εικόνες από τη Βοιωτία είναι αποκαλυπτικές…

SVESTONOF

Με μία πρωτοφανή καταστροφή έχουν έρθει αντιμέτωποι οι αγρότες στην Κωπαΐδα, βλέποντας τις καλλιέργειές τους να έχουν καταστραφεί από τρωκτικά. Συγκεκριμένα, πάνω από 100.000 στρέμματα έχουν καταστραφεί από την επέλαση των αρουραίων, οι οποίοι έχουν καταστρέψει τις αγροτικές καλλιέργειες ζωοτροφών, όπως τριφύλλι, σιτάρι και βρώμη, με αποτέλεσμα οι καλλιεργητές να αναγκάζονται να σπείρουν για δεύτερη φορά τα χωράφια τους.

Η καταστροφή των καλλιεργειών συνεπάγεται με οικονομική επιβάρυνση για τους αγρότες και κατ’ επέκταση σε αύξηση των τιμών των προϊόντων. Ο πολλαπλασιασμός των τρωκτικών οφείλεται κυρίως στην ανομβρία που επικρατεί στην περιοχή.

Σύμφωνα με τους καλλιεργητές της περιοχής, το πρόβλημα αυτό υπάρχει από το καλοκαίρι και οι ίδιοι ζητούν να ληφθούν μέτρα, καθώς υπολογίζεται ότι το 70% των καλλιεργειών θα καταστραφεί. «Η κλιματική αλλαγή είναι εδώ», είπε στο Mega ο Γιάννης Βάγγος, ο οποίος εργάζεται ως αγρότης και έκανε λόγο για τουλάχιστον 100 φωλιές αρουραίων μέσα σε ένα τετραγωνικό μέτρο.

«Έχει να βρέξει πάνω από τρεις μήνες στη Βοιωτία, με αποτέλεσμα ένας κάμπος που δεν έχει υγρασία μέσα να έχει δισεκατομμύρια ποντίκια. Ο κάμπος της Κωπαΐδας είναι ένας εγκαταλελειμμένος κάμπος», δήλωσε.

«Ζητάμε από την πολιτεία να κάνουν μία έρευνα για το πως να καταπολεμηθούν ή πως να τα ραντίσουμε. Το αποτέλεσμα είναι να αυξηθούν οι τιμές των ζωοτροφών. Με φάρμακο καταπολεμούνται, αρκεί να πάρουμε έγκριση από το υπουργείο», ήταν η έκκλησή του.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ