Αρχική » Grid with Sidebar » Γαλλία: Επίθεση ακτιβίστριας οικολόγου κατά του πίνακα «Οι παπαρούνες» του Μονέ

Γαλλία: Επίθεση ακτιβίστριας οικολόγου κατά του πίνακα «Οι παπαρούνες» του Μονέ

by iHunt
Γαλλία: Επίθεση ακτιβίστριας οικολόγου κατά του πίνακα «Οι παπαρούνες» του Μονέ

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Ακτιβίστρια οικολόγος συνελήφθη σήμερα (1/6) έπειτα από επίθεση κατά του διάσημου πίνακα του Κλοντ Μονέ «Οι παπαρούνες» στο Μουσείο του Ορσέ.

SVESTONOF

Βίντεο της οργάνωσης Riposte alimentaire, που ευθύνεται για σειρά επιθέσεων κατά έργων τέχνης, που αναρτήθηκε στο Χ δείχνει γυναίκα που παρουσιάζεται ως «στρατευμένη πολίτης» να κολλά στον ιμπρεσιονιστικό πίνακα που αποτυπώνει τοπίο με παπαρούνες ένα αυτοκόλλητο πόστερ με εικόνα αποκάλυψης σε κόκκινο χρώμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ : Κ.Σ. Λήμνου : Διαμόρφωση των θέσεων νερού

«Αυτός ο εφιαλτικός πίνακας μπροστά μας, αυτό μας περιμένει αν δεν εφαρμοστεί καμία εναλλακτική! Στους +4°C, είναι η κόλαση που μας περιμένει», φώναξε η γυναίκα.

Η διεύθυνση του μουσείου ανακοίνωσε ότι ο πίνακας αποκαταστάθηκε, ότι η έκθεση άνοιξε στο κοινό και ότι θα καταθέσει μήνυση.

Η οργάνωση Riposte alimentaire που αγωνίζεται για την αειφόρο διατροφή έχει πραγματοποιήσει πολλές ανάλογες επιθέσεις τους τελευταίους μήνες.

Εχει στο ενεργητικό της την επίθεση κατά της Τζοκόντα στο Λούβρο, κατά του πίνακα «Η Ανοιξη» του Μονέ, στο Μουσείο Καλών Τεχνών της Λυών, του έργου «Η Ελευθερία οδηγεί τον Λαό» του Ντελακρουά στο Λούβρο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ  – The Poppy Field near Argenteuil, 1873 by Claude Monet (Copyright www.Claude-Monet.com)


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ