Αρχική » Grid with Sidebar » Γ. Αμυράς : Θα στηρίξουμε τη λειτουργία και το έργο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής

Γ. Αμυράς : Θα στηρίξουμε τη λειτουργία και το έργο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Την Παρασκευή 11 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε, στα γραφεία του 1ου Κυνηγετικού Συλλόγου Αθηνών, σεμινάριο που οργανώθηκε από την Δ΄ΚΟΣΕ, προκειμένου οι θηροφύλακες της να «εξοπλιστούν» με μία σειρά νέων επαγγελματικών δεξιοτήτων και γνώσεων, που θα τους καταστήσουν ακόμα πιο αποτελεσματικούς στα επιχειρησιακά τους καθήκοντα.

SVESTONOF

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, οι θηροφύλακες εκπαιδεύτηκαν από ειδικούς σε μία σειρά νέων δεξιοτήτων όπως:

  • Αντιμετώπιση ατυχημάτων και πρώτες βοήθειες στην ύπαιθρο, από πιστοποιημένους διασώστες του ΟΦΚΑΘ.
  • Χρήση VHF και ασύρματων μέσων τηλεπικοινωνιών
  • Διαχείριση και αντιμετώπιση δηλητηριασμένων δολωμάτων, από κτηνίατρο και συνεργάτες του Κέντρου Περίθαλψης «ΑΝΙΜΑ»
  • Έλεγχος, εντοπισμός και διαχείριση επικίνδυνων παραβατικών συμπεριφορών στην ύπαιθρο, από έμπειρο αξιωματικό της Ελληνικής Αστυνομίας που είχε αποσταλεί ειδικά γι’ αυτόν τον σκοπό, από τον υποστράτηγο της ΕΛ.ΑΣ Πέτρο Τζεφέρη.

Το παρόν έδωσε και υφυπουργός Περιβάλλοντος κ. Γιώργος Αμυράς. Ο κ Αμυράς μίλησε στους θηροφύλακες  και τόνισε ότι είναι απόλυτα ενημερωμένος για τις πολύτιμες δράσεις που αναπτύσσει η θηροφυλακή των κυνηγετικών οργανώσεων προς όφελος του φυσικού περιβάλλοντος και της άγριας ζωής, υποσχόμενος να βοηθήσει θεσμικά ώστε οι επιχειρησιακές της δυνατότητες να βελτιωθούν ακόμα περισσότερο. «Έχω παρακολουθήσει προσωπικά τη δράση σας όχι μόνο σε περιπτώσεις λαθροθηρίας, αλλά και στις δασικές πυρκαγιές, την πανώλη των χοίρων και τις επιχειρήσεις σας κατά των κυκλωμάτων που εμπορεύονται άγρια πτηνά», είπε χαρακτηριστικά ο κ Αμυράς.

Κλείνοντας υποσχέθηκε ότι θα στηρίξει με κάθε τρόπο τη λειτουργία και το έργο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα υπάρξει και οικονομική ενίσχυση.

Απαντώντας σε αυτήν την δήλωση εμπιστοσύνης του υπουργού στο έργο της θηροφυλακής, ο Ν. Σταθόπουλος τόνισε ότι «η Δ΄ΚΟΣΕ  κάνει ότι πρέπει για να διατηρήσει τη θηροφυλακή της  σε ένα υψηλό επιχειρησιακό επίπεδο, με τη σιγουριά ότι έτσι ανταποκρίνεται στη θέληση της συντριπτικής πλειοψηφίας των κυνηγών – μελών της.

iHunt.gr

Διαβάστε ακόμη : Κυνηγοί έδωσαν τις πρώτες βοήθειες στον υφυπουργό περιβάλλοντος κ. Αμυρά

 


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ