Αρχική » iHunt.gr » Φθιώτιδα : Μηνύσεις για λαθροθηρία σε καταφύγιο και για απείθεια

Φθιώτιδα : Μηνύσεις για λαθροθηρία σε καταφύγιο και για απείθεια

Φθιώτιδα : Μηνύσεις για λαθροθηρία σε καταφύγιο και για απείθεια
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα του iHunt στα αποτελέσματα αναζήτησης
GΠροσθέστε το iHunt στην Google

Την Κυριακή 6 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο των ελέγχων που πραγματοποίησε ο θηροφύλακας του Κυνηγετικού Συλλόγου Λαμίας, εντοπίστηκαν λαθροθήρες οι οποίοι δραστηριοποιούνταν εντός του πυρήνα του Εθνικού Δρυμού Οίτης, όπου ισχύει αυστηρό πλαίσιο απαγόρευσης της θήρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ : Mε…ελικόπτερο εναντίον λαθροθήρων καταμεσής στο Αρχιπέλαγος

Συγκεκριμένα, ομάδα τριών ατόμων βρισκόταν εντός της περιοχής και κυνηγούσε με σκύλους δίωξης. Ο θηροφύλακας προσέγγισε την ομάδα πεζός αιφνιδιάζοντάς τους την ώρα που εξελισσόταν η παράνομη θήρα. Έγινε επιτόπιος έλεγχος για τη διαπίστωση των στοιχείων τους και ενημερώθηκαν για την παράβασή τους καθώς και για την υποχρέωσή τους να παραδώσουν τα όπλα τους, αλλά αρνήθηκαν να το κάνουν.

Οι παραβάσεις που διαπιστώθηκαν προβλέπουν, πέραν από την παραπομπή στη δικαιοσύνη για λαθροθηρία και απείθεια, βεβαίωση «τσουχτερών» διοικητικών προστίμων.

Ο Σύλλογος ενημερώνει ότι τα αρμόδια όργανά του πραγματοποιούν συνεχείς και καθημερινούς ελέγχους με σκοπό την πάταξη της λαθροθηρίας και υπενθυμίζει ότι για πολλές παραβάσεις έχουν θεσπιστεί μεγάλα διοικητικά πρόστιμα τα οποία βεβαιώνονται κατά την παράβαση και είναι πληρωτέα εντός ολίγων ημερών από τη βεβαίωσή τους.

Μείνετε ενημερωμένοι από το iHunt

Εγγραφείτε στο iHunt Newsletter και λάβετε τα σημαντικότερα νέα για το κυνήγι, την ύπαιθρο, τον εξοπλισμό και τις κυνηγετικές εξελίξεις απευθείας στο email σας.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ