Αρχική » Grid with Sidebar » Φλώρινα : Επιχείρηση για απομάκρυνση της θηλυκής αρκούδας και των μικρών της

Φλώρινα : Επιχείρηση για απομάκρυνση της θηλυκής αρκούδας και των μικρών της

by iHunt
Φλώρινα : Επιχείρηση για απομάκρυνση της θηλυκής αρκούδας και των μικρών της

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Η Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας, με ανακοίνωσή της, γνωστοποιεί ότι με έγγραφο της Διεύθυνσης Διαχείρισης Δασών του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας αποφασίστηκε η υλοποίηση άμεσων διαχειριστικών μέτρων για την απομάκρυνση της αρκούδας και των μικρών της που εμφανίζονται το τελευταίο χρονικό διάστημα στο Δήμο Φλώρινας.

SVESTONOF

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο κατάλληλος βιότοπος απομάκρυνσης των ζώων έχει ήδη καθοριστεί από την Επιθεώρηση Εφαρμογής Δασικής Πολιτικής Ηπείρου – Δυτ. Μακεδονίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ : Απεγκλωβίστηκε αρκουδάκι 6 μηνών από προαύλιο ξενοδοχείου στην Καστοριά

Τώρα αναμένεται από τις Περιβαλλοντικές Οργανώσεις «Αρκτούρο» και «Καλλιστώ», ειδικοί λόγω της τεχνογνωσίας που διαθέτουν, η άμεση κατάρτιση και υλοποίηση επιχειρησιακού σχεδίου σύλληψης της θηλυκής αρκούδας και των μικρών της, για την προστασία των πολιτών του Δήμου Φλώρινας.

Η Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας τονίζει ότι βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία και συνεργασία με τη Διεύθυνση Δασών και την Ελληνική Αστυνομία για τη λήψη ειδικών συνοδευτικών μέτρων στην περιοχή και την καθημερινή διενέργεια περιπόλων εις αναμονή του επιχειρησιακού σχεδίου σύλληψης και απομάκρυνσης των εν λόγω θηλαστικών.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από περίπου τρεις εβδομάδες μία αρκούδα με τα μικρά της εντοπίστηκαν να τρώνε στο κέντρο της Φλώρινας και συγκεκριμένα στην αυλή ενός εγκαταλελειμμένου σπιτιού στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ : 700, 750,800 ή 2800 οι αρκούδες στην Ελλάδα ;;;

Σύμφωνα με την απεσταλμένη ρεπόρτερ της ΕΡΤ, Θωμαΐδα Αδάμου, πρόκειται για «μία πολύ όμορφη εικόνα, χαριτωμένη, η οποία, ωστόσο, κρύβει κινδύνους, κυρίως γιατί βρίσκεται σε πολυσύχναστη περιοχή στις όχθες του ποταμού Σακουλέβα».

Μάλιστα, στη συγκεκριμένη περιοχή κινούνται και κάτοικοι, και επισκέπτες, και μικρά παιδιά, ενώ εκεί υπάρχουν σχεδόν όλες οι καφετέριες της πόλης αλλά και κάποιες από τις σχολικές μονάδες.

Έτσι, είναι επικίνδυνο για όλο τον κόσμο -και ιδιαίτερα για τους κατοίκους της περιοχής- να βρεθεί σε κοντινή επαφή με τα αρκουδάκια, επειδή ο καθένας θα θελήσει να απαθανατίσει τη στιγμή, είτε με κάποια φωτογραφία είτε με κάποιο βίντεο, και να το στείλει στα δικά του πρόσωπα ή να το κρατήσει για προσωπική χρήση.

«Πριν οδηγηθεί ο κόσμος σε αυτή την πράξη θα πρέπει να γνωρίζει, όμως, ότι όπως οι μαμάδες προστατεύουν τα παιδιά τους έτσι και η μαμά αρκούδα θα προστατέψει τα μικρά της. Οπότε η μαμά αρκούδα θα θελήσει να τα προστατέψει με κάθε τρόπο και να αντιδράσει άμεσα απέναντι στον κίνδυνο», πρόσθεσε η Θωμαΐς Αδάμου.

demobanner


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ