Αρχική » Grid with Sidebar » Fiat Panda 4×4

Fiat Panda 4×4

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

SVESTONOF

 

Αν είναι κάτι που μπορεί να κάνει πιο ενδιαφέρον ένα μοντέλο είναι η πληθωρικότητα των εκδόσεών του. Κάτι που δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανείς στην γκάμα του μικρότερου μοντέλου της Fiat, που διαθέτει από τις πράσινες εκδόσεις Natural Power (φυσικού αερίου) και Easy Power (υγραεριοκίνητη, από 11.870 ευρώ με απόσυρση) μέχρι και τις off road εκδόσεις 4×4 και Trekking.

 Με τετρακίνηση ή όχι…

Το Panda 4×4 αποτελεί τη μοναδική επιλογή στην κατηγορία του με κίνηση στους τέσσερις τροχούς και συνδυάζεται με δύο κινητήρες, τον υπερτροφοδοτούμενο 0.9 Twinair με 85 ίππους (από 13.900 ευρώ) και τον πετρελαιοκινητήρα 1.3 Multijet με 75 ίππους (από 14.740 ευρώ, τιμές με απόσυρση και προωθητική ενέργεια).

 Ο εξοπλισμός είναι πλήρης από τη βασική έκδοση, που περιλαμβάνει κλιματισμό, τέσσερις αερόσακους, σύστημα ESP, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός, ηχοσύστημα με ΜΡ3, προβολείς ομίχλης και ζάντες αλουμινίου 15 ιντσών. Από τον προαιρετικό εξοπλισμό ξεχωρίζει το σύστημα City Brake Control, που αποτρέπει την πιθανότητα σύγκρουσης με προπορευόμενο όχημα, προειδοποιώντας τν οδηγό ή επεμβαίνοντας στο σύστημα πέδησης (λειτουργεί έως τα 30 χλμ./ώρα).

 Σε μία σύντομη επαφή που είχαμε σε μια ειδικά διαμορφωμένη πίστα στο Μπαλόκο, το τετρακίνητο Panda εντυπωσιάζει με τις ικανότητές του, αφού ευνοείται από τους κοντούς προβόλους. Η αυξημένη απόσταση από το έδαφος δεν επηρεάζει τη σταθερότητα στις υψηλές ταχύτητες του αυτοκινήτου, αφού η ανάρτηση έχει ενισχυθεί, με την πίσω διάταξη να φιλοξενεί τον ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό (EDL) της μόνιμης τετρακίνησης.

 Για κίνησης εκτός δρόμου δίχως ιδιαίτερες απαιτήσεις, υπάρχει το Panda Trekking, που διαθέτει κίνηση στους μπροστινούς τροχούς, με την πρόσφυση σε ολισθηρά οδοστρώματα να ελέγχεται από το σύστημα Traction+, που λειτουργεί με ταχύτητα έως 30 χλμ/ώρα. Συνδυάζεται με ελαστικά εκτός δρόμου και οι τιμές πώλησης ξεκινούν από 12.700 ευρώ για την έκδοση Twinair, ενώ η ντίζελ από 13.900  ευρώ (τιμές με απόσυρση και προωθητική ενέργεια).

 Αποστολή στο Μιλάνο: Νίκος Μαρινόπουλος

cityauto.gr

demobanner


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ